Mírné ochlazení doprovodí déšť a bouřky, nevydrží ale dlouho. Kdy se dočkáme letních teplot?

Počasí 14.6.2023 7:07

Do Česka dorazilo lehké ochlazení, meteorologové pro nadcházející dny předpovídají déšť, bouřky a ojediněle i mlhy. K víkendu se ale vyčasí. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá vysoké teploty, dosáhnout by mohly i 27 °C.

Ve středu bude polojasno až oblačno, chybět nebudou přeháňky ani bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C,“ předpovídají meteorologové na webu.

ČTĚTE TAKÉ: Dvojnásobná bolest. Tichý zabiják vzal sestrám nejbližší. Poznejte jeho zákeřné příznaky

Čtvrtek by měl být polojasný. Během dne se vyskytnou přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno meteorologové očekávají i ojedinělé mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty kolem 20 až 24 °C.

pátek bude také spíše polojasno. Během dne se místy objeví přeháňky, ojediněle bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v intervalu 21 až 25 °C,“ uvedl ČHMÚ v předpovědi.

Také sobota by měla být spíše polojasná. Během dne bude přechodně oblačno, místy se objeví přeháňky, ojediněle bouřky, ráno mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 21 až 25 °C.

neděli by mělo být polojasno, během dne přechodně oblačno a na některých místech se objeví přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 23 až 27 °C,“ dodávají meteorologové.

Tagy: