Payneovi se před smrtí hroutila kariéra. Vydavatelství ho odepsalo, čelil i dalším fiaskům

Britský zpěvák a bývalý člen One Direction Liam Payne, který zemřel ve středu po pádu z balkonu hotelu v argentinském Buenos Aires, čelil ve své sólové kariéře vážným potížím. Ty vedly k tomu, že s ním hudební vydavatelství Universal Music dokonce ukončilo spolupráci jen několik dní před jeho tragickým úmrtím, informoval deník Daily Mail.

Liam Payne podepsal svou první smlouvu jako sólový umělec s Capitol Records, dceřinou společností Universal Music, v červenci 2016. Slibně rozjetá sólová kariéra však začala záhy ztrácet dech. Podle informací deníku Daily Mail se Universal nedávno rozhodl rozvázat spolupráci s Paynem poté, co nedosáhl očekávaných výsledků.

ČTĚTE TAKÉ: Liamova smrt nás zdrtila, smutní členové One Direction. Zavzpomínal i Harry Styles

„Liamův dluh byl obrovský a on ho nedokázal splatit,“ uvedl zdroj deníku a dodal, že na rozdíl od bývalých kolegů z One Direction se Liam vydal po špatné cestě, co se týče jeho dalšího hudebního směřování.

One Direction se rozpadli v roce 2015 a zatímco jeho exkolegové zaznamenali relativně úspěšné sólové kariéry, Payne se snažil najít nové místo na hudební scéně marně, čelil nejen komerčním neúspěchům, ale i osobním krizím a závislostem.

Zpěvák zemřel ve středu, kdy se zřítil z balkonu svého pokoje v hotelu CasaSur Palermo v Buenos Aires. Záchranáři, kteří na místo přijeli, zjistili, že zemřel okamžitě po dopadu na zem v důsledku fraktury lebky. Zatím není jasné, zda se jednalo o cizí zavinění nebo o tragickou nehodu.

Svědci uvedli, že Payne jednal zvláštně již v hotelové hale před osudným pádem. Údajně rozbil svůj notebook a museli ho odvést zpět do pokoje. Manažer hotelu se obával o zpěvákův život a zavolal na tísňovou linku, operátorovi řekl, že Payne byl pod vlivem drog a alkoholu a mohl by si ublížit. „Potřebujeme, aby někdo přijel urgentně, protože nevím, jestli není tento host v ohrožení života. Měl by být v pokoji s balkonem,“ uvedl manažer do telefonu.

Po oznámení zpěvákovy smrti vydavatelství Universal Music vyjádřilo hluboký zármutek. „Jsme zdrceni tragickým odchodem Liama Payna. Jeho odkaz bude žít dál prostřednictvím jeho hudby a nespočtu fanoušků, které inspiroval a kteří ho zbožňovali,“ napsala společnost.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dyková představila nový Hřebejkův film o fake news. Sama jsem nějaké fámy vypustila, přiznala

Tagy:
smrt hudba hotel společnost kariéra One Direction celebrity hodnoty Daily Mail balkon Universal Music Group Liam Payne Universal Studios Capitol Records umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika