Pražský okruh na několik hodin uzavřela hromadná srážka. Zasahoval i vrtulník

Nehoda na Pražském okruhu, 29. dubna 2024

Pražský okruh uzavřela hromadná nehoda

Na Pražském okruhu poblíž ruzyňského letiště v pondělí odpoledne havarovalo několik aut. Hasiči z jednoho z nich museli vyprostili zraněného člověka. Záchranáři ošetřili dva zraněné, jeden z nich utrpěl vážná zranění. Okruh byl kvůli nehodě a přistání záchranářského vrtulníku nejprve uzavřený v obou směrech, policisté provoz po havárii obnovovali postupně. Po 20:00 policie informovala, že silnice je zcela průjezdná.

Nehoda se stala na 27. kilometru Pražského okruhu kolem 16:00. Podle prvotních zpráv policie havarovalo několika nákladních a osobních vozidel, což se nakonec nepotvrdilo. „Řidič s osobním vozidlem narazil do odstaveného vozidla s poruchou a po střetu byl vymrštěn na další projíždějící vozidlo,“ popsala nehodu policie na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Dvě zraněné děti, do akce musel i vrtulník. Nehoda se stala na Plzeňsku při předjíždění

Pražští hasiči uvedli, že zasahují u nehody tří osobních automobilů. Z jednoho auta vyprostili zraněného člověka, kterého předali záchranářům. „Na místě zasahují také letištní hasiči,“ informovalo pražské letiště Václava Havla.

Při nehodě utrpěli dva lidé vážná zranění. „Mladého muže jsme museli uvést do umělého spánku a druhá byla zraněná žena s úrazem hlavy, ale při vědomí,“ potvrdila CNN Prima NEWS mluvčí záchranářů Jana Poštová s tím, že muže převezli letecky do jednoho z pražských traumacenter.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidiči aut ohrožovali kamion, který ujel od nehody. Záběry ukazují konflikt na Olomoucku

Tagy: