Před námi jsou poslední teplé dny, pak přijde ochlazení. Kdy máme očekávat častější deště?

Slunný víkend vystřídá zatažená obloha.

Počasí 18.10.2022 7:07

Poměrně teplo bude i během úterý. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) naměříme až 21 °C a bude polojasno. Odpoledne se pak ale nebe zatáhne a může i zapršet. V týdnu se počasí bude postupně kazit, ochladí se a přijdou i dešťové přeháňky.

úterý by podle ČHMÚ mělo být převážně jako v pondělí. Tedy polojasno až jasno. Přes den se ale nebe od západu zatáhne, odpoledne a večer pak na většinu území dorazí přeháňky. „Teploty se v noci budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, v údolích bude kolem 6 °C,“ píše na webu ČHMÚ. Denní teploty dosáhnou 17 a 21 °C, na severu kolem 16 °C. Na horách naměříme nejčastěji kolem 13 °C, tepleji ale bude na Šumavě, kde teploměr může ukázat až 17 °C.

Ve středu se počasí pokazí. Přes den bude zataženo až oblačno, ojediněle i s dešťovými přeháňkami. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 °C. „Přes den bude mezi 10 a 14 °C, na jižní polovině území 14 až 18 °C,“ předpovídají meteorologové.

Ve zbytku týdne se postupně ochladí a mohou se objevit i přeháňky. Přesto ale bude podle ČHMÚ období od 17. října do 13. listopadu teplotně nadprůměrné. „Nejteplejším ze všech čtyř předpovědních týdnů bude první týden,“ avizují meteorologové. Teploty postupně začnou klesat a v závěru období budou pravděpodobně i těsně pod hranicí dlouhodobých průměrů.

Srážek pravděpodobně nejvíce spadne ve 14 dnech od 31. října do 13. listopadu. „V posledním týdnu se pak ve vyšších polohách již dají očekávat i srážky sněhové,“ předpovídají.

Tagy: