Tragédie v Jasově: Muž po návštěvě kamaráda zmizel. Mrtvého ho našli v místní řece

V Jasově na Slovensku našli v potoce mrtvého muže.

Tragédie v Jasově, muže našli mrtvého v potoce

Ve slovenském Jasově se stala tragédie. Jednoho z místních mužů hledali od pondělí obyvatelé obce i policisté. Ve čtvrtek dopoledne jeho tělo pokryté sněhem našli v řece Bodva. Policisté zahájili vyšetřování a nařídili pitvu, informovala slovenská televize JOJ.

Podle příbuzných byl muž závislý na alkoholu. A právě alkohol mohl sehrát roli i v onen osudný den. Muž měl popíjet v jednom z místních domů. „Vypil tam jednu flašku a potom navečer, asi kolem šesté hodiny, se sebral, že jde domů,“ sdělila televizi JOJ příbuzná muže.

ČTĚTE TAKÉ: Záhada ohořelého ženského těla v Kostelci: V zemědělské hale na kraji obce ho našli hasiči

Od té doby ho nikdo neviděl. Příbuzní ho nahlásili jako pohřešovaného a policisté ihned zahájili pátrání. „Ve čtvrtek dopoledne pátrací akce po nezvěstném muži pokračovala. Policisté i se služebním psem pátrali po nezvěstném devětačtyřicetiletém muži,“ uvedla mluvčí policie v Košicích Lenka Ivanová.

Pátrání skončilo tragicky – tělo muže našli místní v řece Bodva. „Jeden chlapec od nás si všiml, že v řece něco plave, a tak se tam šel podívat. Viděl tam ruku, tak na nás zavolal,“ popsal dramatickou situaci obyvatel Jasova.

Muže museli z toku řeky vytáhnout hasiči jištění lanem. „Po příchodu na místo události jsme asistovali policejnímu sboru při vytáhnutí utopené osoby z řeky Bodva,“ sdělil velitel zásahu hasičů a záchranářů Moldava na Bodvou.

Pohřešovaný byl v ledové vodě pravděpodobně dva dny. Lékař, který na místo přijel, konstatoval smrt a nařídil pitvu. „Policie zahájila stíhání pro trestný čin usmrcení,“ dodala Ivanová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Největší zrůda našich dějin“. Opilec z Bohumína rozpoutal peklo, neušetřil ani syna a vnuka

Tagy: