Na Silvestra se čeká úplné jaro. Kam až se teploty vyšplhají do konce roku?

Do konce roku by se měly teploty přes den vesměs držet nad nulou. Na Silvestra by mohlo během dne být na některých místech až 14 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V úterý se objeví proměnlivá oblačnost, na horách se vyskytnou místy sněhové přeháňky. Jinde se čekají přeháňky jen ojediněle. Večer dojde k úbytku srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 2 až 6 °C, na horách kolem –⁠2 °C.

V noci by mělo být polojasno až jasno, na severu a severovýchodě se při zvětšené oblačnosti na horách objeví ojediněle sněhové přeháňky. Ojediněle se vyskytnou také mlhy, a to i mrznoucí. K ránu bude od západu přibývat oblačnosti. Nejnižší teploty dosáhnou –3 °C, při déletrvajícím vyjasnění až –5 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Zejména na Moravě se vyskytnou ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Na severu a severovýchodě se pak místy (jinde jen ojediněle) objeví déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou držet v rozmezí 3 až 7 °C, na Moravě místy kolem 2 °C.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ pak vyplývá, že by se v polovině druhého týdne mělo ještě víc oteplit. Teploty by během posledních dnů v roce měly přesahovat 10 °C. 31. prosince by mohlo během dne být až 14 °C.

Tagy: