Alexandru Vondrovi zemřela manželka Martina. Signatářka Charty 77 bojovala s těžkou nemocí

Europoslanci Alexandru Vondrovi (ODS) zemřela manželka Martina. Politik to oznámil na svém profilu na sociální síti Facebook. Martina Vondrová měla podlehnout těžké nemoci. Signatářce Charty 77 bylo 57 let. Poslední rozloučení by se mělo uskutečnit 31. srpna v Litoměřicích.

„S bolestí v srdci Vám oznamuji, že Pán Bůh si k sobě povolal milovanou manželku, maminku, babičku, spolupracovnici a kamarádku Martinu Vondrovou, rozenou Kafkovou,“ uvedl Vondra na svém Facebooku. Jeho manželka měla zemřít ve středu 21. srpna po dlouhém boji s těžkou nemocí. Naposledy prý vydechla doma ve spánku, obklopena svými nejbližšími.

ČTĚTE TAKÉ: Zemana museli v Tatrách zachraňovat policisté. Udělal jsem velkou chybu, přiznal

V posledních letech jsem si na pohřbech říkával něco jako “Už se kácí v našem lese“. Teď přišel zásek v zahradě...

Posted by Alexandr Vondra on Thursday, August 22, 2024

„Na výročí dobytí Bastily se narodila, ve dvaceti podepsala Chartu 77, na výročí okupace nás opustila. Je to brzo, není to fér. Ale život už někdy takový je,“ napsal europoslanec. V posledních týdnech se Vondra podle svých slov k současnému dění moc nevyjadřoval.

„O to víc jsem si v její přítomnosti naplno uvědomoval, jak skvělou ženu jsem po svém boku posledních 37 let měl. Na nic si nehrála, byla skromná, ale o to víc mnoha lidem – jako učitelka, pečovatelka nebo terapeutka – pomohla. Majdo, díky! Odpočívej v pokoji,“ dodal politik ODS.

Informoval také o detailech posledního rozloučení. To se má uskutečnit při zádušní mši v sobotu 31. srpna ve 14 hodin v katedrále svatého Štěpána v Litoměřicích.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Schváleno. Vláda potvrdila nominaci ministra Síkely na post českého eurokomisaře

Tagy: