Mladíci v Mostě surově zbili řidiče autobusu. Dopravní podnik volá po nouzovém tlačítku

Řidiče autobusu napadli dva mladíci.

Napadení řidiče autobusu v Mostě

Policisté v severočeském Mostě se od sobotního večera zabývají brutálním napadením řidiče autobusu. Útok mají podle nich na svědomí nezletilí mladíci. Dopravní podnik už plánuje bezpečnostní opatření, aby se podobná situace neopakovala.

Skupinka mladistvých před obchodním centrem v Mostě odmítala v autobuse zaplatit za lístek, a tak došlo k hádce. Dva mladíci měli následně řidiče vytáhnout ven na zastávku a surově ho zmlátit.

„Útok byl bohužel velmi brutální, až nás to skutečně nemile zaskočilo a překvapilo. Řidič si nic nepamatuje, po útoku byl v bezvědomí,“ uvedl dopravně-technický náměstek Vladimír Šefr a dodal, že k incidentu nedošlo na nějaké problémové lince ve vyloučené lokalitě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podivný případ z Francie. Muž měl 12 let věznit a mučit manželku, policie ale marně hledá stopy

Útočníci mlátili řidiče především do hlavy. Ten byl po příjezdu záchranářů s podezřením na vážná zranění transportován do nemocnice.

Podle mluvčí Krajské zdravotní nemocnice Jany Mrákotové by muž měl být mimo ohrožení života: „Pacient je stále hospitalizovaný v mostecké nemocnici, ale jeho stav je stabilizovaný a lékaři předpokládají jeho brzké propuštění do domácího ošetření.“

Agresory chvíli po útoku zadrželi strážníci, kteří je předali policistům. „Ti ve věci na základě prvotních informací zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání provinění výtržnictví a ublížení na zdraví,“ sdělila mluvčí Policie ČR Miroslava Glogovská.

„Ve spolupráci s mosteckou městskou policií se budeme snažit vymyslet nějaká nová opatření,“ upřesnil Šefr. Dopravní podnik zvažuje například zavedení nouzového tlačítka do autobusu, kterým si šofér v případě potřeby přivolá hlídku městské policie.

Připomeňte si napadení, ke kterému došlo na konci července v Pardubicích:

Tagy: