Brutální počínání ruských vojáků: Znásilňovali mě, zatímco syn vedle plakal, líčí žena

Nepředstavitelné momenty hrůzy prožívala 33letá Ukrajinka z předměstí Kyjeva, která poskytla rozhovor webu The Times. Pod pseudonymem Natalja popsala zrůdnosti, kterých se dva ruští vojáci dopustili na její rodině i na ní samotné. Dvojice ruských vojáků ji měla opakovaně znásilňovat, zatímco její 4letý syn plakal v kotelně. Do bezpečí se dostali díky náhodě, bohužel však bez manžela.

Na bráně 9. března vlálo bílé prostěradlo, aby ruští vojáci věděli „že je v domě jen rodina a nikdo nikomu nechce ublížit“. Do domu beztak vtrhli dva ruští vojáci, kteří předtím zastřelili psa. Natalja, její manžel Andrej a jejich 4letý syn – kterého zmiňuje pod pseudonymem Oleksij – vyšli ven s rukama nad hlavou.

Jedním z dvojice vojáků měl být velitel jednotky, který se představil jako Michail Romanov. „Vypadal opile, záměrně nám naboural auto, abychom nemohli ujet,“ svěřila se žena webu The Times. Po setmění uslyšela jediný výstřel, voják u vrat zastřelil jejího 35letého manžela. „Mladší z nich ke mně přišel, přiložil mi zbraň k hlavě a řekl: ‚Zastřelil jsem vašeho manžela, protože byl nacista,‘“ líčila Natalja.

Její čtyřletý syn si ničeho nevšiml, byl schovaný v kotelně. Následně ji voják, který zastřelil Andreje, pohrozil, aby ztichla. „Radši mlč, nebo tvému synovi ukážu mozek jeho matky všude po stěnách,“ vzkázal ženě. Následně ženě přikázal, aby se svlékla.

Poté začala nekonečná noční můra – vojáci se na Natalje střídali a opakovaně ji znásilňovali. „Bylo jim jedno, že syn plakal vedle v kotelně. Celou dobu mi drželi pistoli u hlavy a posmívali se mi. Opakovali: ‚Zabijeme ji, nebo necháme naživu?‘“ popsala Ukrajinka.

Utrpení nekončilo

Když už se Natalja domnívala, že je její trápení u konce, našla svého syna ochromeného strachem, jak se odmítá pohnout. Hororová scéna však nekončila, vojáci se o 20 minut později vrátili zpět a znovu začali ženu znásilňovat. „Byli tak opilí, že sotva stáli na nohou. Nakonec oba usnuli na židlích. Vplížila jsem se do kotelny a řekla synovi, že musíme opravdu rychle utéct, jinak nás zastřelí,“ vzpomíná Natalja na okamžiky hrůzy.

Když byli společně u vrat, pohlédla na tělo svého manžela, který pro ni vybudoval domov na předměstí. „Byla tma a syn stál vedle těla svého otce. Nechápal, že je to on,“ svěřila se zdrcená žena. Bezpečí našli ve městě Ternopil, kde se ukrývají i jejich další příbuzní. Právě z tohoto místa se Natalja spojila s reportéry The Times, cituje web New York Post.

Syn neví, že je otec mrtvý

Malý Oleksij však stále neví, že jeho otec zemřel. „Když jdeme do obchodu, žádá mě, abych mu koupila koblihu: ‚Kup tatínkovi koblihu.‘ Moc tomu nerozumí. Na hřišti chodí za lidmi a říká, že jsme museli opustit náš dům, protože byla válka a v domě byli bandité, ale že tatínek zůstal. Neví, že jeho otec je mrtvý,“ dodala zničeně.

Manžela nemůže pohřbít, protože je vesnice stále okupovaná. „Nevím, jak s tím vším budu žít, ale vím, že můj manžel pro nás tento dům postavil. Nikdy bych se nedokázala přimět k tomu, abych ho prodala,“ uzavřela Ukrajinka. Případ jejího utrpení již řeší ukrajinské generální prokuratura. Natalja se o několik dnů později dozvěděla, že měl být jeden z jejích trýznitelů, velitel jednotky Romanov, zabit v Bravorech. Není si však jistá, zda se jedná o pravdivou informaci.

Tagy: