CNN Prima NEWS během 2. roku na trhu ztrojnásobila počet diváků. Jaká témata je oslovila?

Přesně před dvěma lety – 3. 5. 2020 – odstartovala multiplatforma CNN Prima NEWS. Druhý rok potvrdil vzestupnou trajektorii nastavenou v prvním roce a přinesl řadu rekordů. Díky kvalitně pokrytým klíčovým zpravodajským událostem, jako byly říjnové parlamentní volby či válka na Ukrajině, překonávala stanice CNN Prima NEWS i hranici 4% share v CS 15+ v celodni. A multiplatforma jako celek oslovila letos v březnu 7 783 tisíc lidí v CS 10+.

Nové formáty, tisíce hostů v debatách i zpravodajských pořadech, desítky speciálů nabitých informacemi, které lidi v době covidu nebo blízké války skutečně potřebují. I takový byl druhý rok na CNN Prima NEWS, který zároveň přinesl nárůst sledovanosti.

„Poslední rok přinesl řadu opravdu zlomových událostí, které ovlivnily životy nás všech. Jsem rád, že se redakce CNN Prima NEWS dokázala u klíčových momentů, jako byly volby do Poslanecké sněmovny ČR nebo nečekaná a tragická válka na Ukrajině, semknout a utvořit pevný, dobře sehraný, efektivně fungující tým. Pokrývání takových událostí vyžaduje obrovské nasazení, často za hranicí pracovních povinností. Proto bych chtěl celému týmu poděkovat. Za uplynulý rok se nám podařilo téměř ztrojnásobit celodenní sledovanost a stanice CNN Prima NEWS se nyní stabilně pohybuje na hranici 1,5 % v CS 15–69, která je pro nás klíčová,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

Naráží přitom i na inovativní předvolební debaty Česko hledá premiéra, ve kterých mohli diváci pro jednotlivé diskutující kandidáty hlasovat pomocí QR kódů na obrazovce, a rozhodnout tak, která dvojice postoupí do závěrečné hodiny debaty. Nelze opomenout ani válečný konflikt na Ukrajině, kde měla CNN Prima NEWS řadu týdnů aktivní minimálně dva štáby, a to včetně dvojice Darja Stomatová a Ján Schürger, kteří si získali obdiv diváků za svou statečnost, když se rozhodli po propuknutí ruské invaze zůstat v Charkově na východě země, odkud další zahraniční štáby odjely.

Zlomové události druhého roku v jedinečném magazínu

Práci celého týmu platformy CNN Prima NEWS během druhého roku shrnuje výroční magazín s číslem 2. Na více než sto padesáti stránkách se dočtete nejen o tom, jak funguje zpravodajství jedné z největších redakcí v Česku, ale své místo zde mají i exkluzivní rozhovory. Mimo jiné s ředitelem skupiny Prima Markem Singerem nebo statečným válečným štábem CNN Prima NEWS – Darjou Stomatovou a Jánem Schürgerem – o hrůzách války, hrdinství i odvaze informovat z míst, odkud ostatní zahraniční štáby už dávno odešly, nebo tam vůbec nebyly. Celý magazín navíc doplňují skvělé reportážní fotografie.

Úspěchy zaznamenal i zpravodajský web

Rekordy padaly také na webu CNNPrima.cz, který se stabilně drží mezi nejčtenějšími zpravodajskými weby v Česku. I díky velkému zájmu o zpravodajství po začátku ruské invaze na Ukrajinu navštívilo web CNNPrima.cz v únoru celkem 3 886 258 reálných uživatelů. Ukazuje se současně, jak silná je multiplatforma CNN Prima NEWS, kterou kromě televizní stanice a webu tvoří také sociální sítě se zpravodajským obsahem.

„Dobrá synergie mezi online a televizní redakcí nám umožňuje velmi rychle a kvalitně zpracovávat důležitá zpravodajská témata, která lidi v Česku opravdu zajímají a přímo se jich dotýkají. Díky tomu se nám daří náš obsah dostávat ke stále většímu množství lidí. V březnu v rámci celé multiplatformy to bylo téměř 8 milionů lidí. Pomáhají nám v tom i nové formáty pořadů nebo interaktivní prvky, jako například QR kódy, díky kterým se diváci mohou na mobilním telefonu dostat například k zevrubným informacím, které se do reportáže třeba v HLAVNÍCH ZPRÁVÁCH už nevešly,“ vysvětluje šéf online zpravodajství CNN Prima NEWS Tomáš Večeřa.

Své diváky si stále víc nachází i nové pořady, původně tvořené pro web CNNPrima.cz, jako je například KRYPTA, zaměřující se na problematiku kryptoměn, či CNN Prima Gaming – magazín pro všechny gamery a fanoušky herních vychytávek. Stálicí i na televizních obrazovkách se už stal pořad Povídej, ve kterém moderátorka Radka Červinková citlivým způsobem do hloubky probírá témata se slavnými osobnostmi.

Virtuální prohlídka největšího zpravodajského studia ve střední Evropě:

Ke druhým narozeninám připravila redakce CNN Prima NEWS divákům i uživatelům jedinečný dárek. A to možnost ocitnout se virtuálně na místě, které jinak vídají jen na obrazovce. Zpravodajské studio CNN Prima NEWS mohou vidět z úplně nové perspektivy, a dokonce se v něm i pohybovat.

STUDIO NAVŠTÍVÍTE TADY: https://cnn.iprima.cz/virtualni-studio

Co přinese rok číslo tři?

I druhá polovina letošního roku bude zřejmě mimořádně zpravodajsky úrodná. Vedle podzimních voleb do místních zastupitelstev obcí a části Senátu se bude CNN Prima NEWS stále intenzivněji věnovat i otázce blížících se prezidentských voleb. Diváky také čekají novinky v podobě většího zapojování do rozšířené reality, podobně jako u speciálu ke 110. výročí vyplutí Titaniku, ve kterém se objevil nejslavnější parník světa v reálné velikosti na Vltavě.

Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3 TV, podmínka reache 3 min. souvisle, NetMonitor, Facebook, Instagram, březen 2022, ke dni 4. 4. 2022. Celkový zásah v populaci 10+ spočten podle E. J. Sainsburyho (TV, online, social).

Tagy:
válka časopis Ukrajina CNN Prima NEWS Pavel Štrunc Česko Poslanecká sněmovna ČR Senát Parlamentu ČR Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky ruská invaze na Ukrajinu