Detaily výbuchu ve Slaném: V bytě bylo obrovské množství chemikálií, pyrotechnici se báli

Výbuch domu ve Slaném

Výbuch bytu ve Slaném

Vyrvalo to dveře a hodilo je to přes půl místnosti. Tak popsal středeční výbuch ve Slaném na Kladensku jeden z obyvatelů domu. V bytě, ve kterém došlo k výbuchu, bylo podle policie velké množství chemických látek, a to i ve vaně. Případem se nyní zabývají kriminalisté. Podle informací CNN Prima NEWS měl muž, v jehož bytě chemikálie našli, tvrdit záchranářům, že chtěl ublížit své partnerce.

Policie vyšetřuje středeční výbuch ve Slaném na Kladensku jako podezření z obecného ohrožení. Popálil se při něm čtyřiačtyřicetiletý muž, který skončil v kladenské nemocnici. Jeho zranění ovšem zatím nedovolují výslech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladíci v Mostě surově zbili řidiče autobusu. Dopravní podnik volá po nouzovém tlačítku

Podle informací CNN Prima NEWS má jít o pachatele. Co výbuch způsobilo, není zcela jasné. Policisté ale na místě zjistili, že muž v bytě uchovával mnoho chemikálií a výbušnin. Ty zajistili a předají je k odborné expertize. „Při ohledání vnitřních prostor byly chemikálie nalezeny všude možně po bytě, můžeme potvrdit, že i ve vaně,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Detaily výbuchu pro CNN Prima NEWS popsal jeden z obyvatelů domu. „Bouchlo to v kuchyni, byla absolutně zdemolovaná. Zavřené dveře to vyrvalo a hodilo přes půl místnosti,“ řekl a dodal, že výbuch měla údajně způsobit nestabilní látka podobná TNT. „Pyrotechnici se báli, bylo to nestabilní a nevěděli, co to je. Bylo to v PET lahvích, nějaká kyselina,“ uvedl svědek.

Podle něj měli všichni obyvatelé domu velké štěstí. Na terase měl totiž muž mít další nebezpečné látky. „Měli jsme strážného anděla. Můj laický názor je, že mu v kuchyni bouchl vzorek, který připravoval ve velkém na terase, kde měl velké nádoby, kabely a monočlánky,“ sdělil obyvatel domu, který souseda popsal jako tichého a skromného.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení, kde je sazba od tří do osmi let odnětí svobody,“ uvedla Richterová. Podle informací CNN Prima NEWS se muž měl hádat se svou partnerkou a záchranářům a policistům tvrdit, že jí chtěl ublížit. „Kriminalisté prověřují veškeré okolnosti celé události,“ dodala Richterová.

Tagy:
policie dům výbuch Slaný trestní řízení Policie České republiky okres Kladno Oblastní nemocnice Kladno