Když černá barva znamená život v útulku: Černoušci hledají domovy

Lili

Prima Mazlíček: Inzerce 10. 4. 2022

V druhém dílu našeho pořadu Prima Mazlíček jsme se zaměřili na barvy. Barvy, které zvířatům určují osud. Možná vám to přijde neuvěřitelné, ale kvůli černému zbarvení jsou často zvířata odsouzena k životu v útulku. Černá totiž na lidi často působí jednotvárně, mají ji spojenou s negativními pocity a někteří jsou i pověrčiví. Proto vám představujeme „černoušky”, kteří čekají na nové domovy v útulcích.

Lili

První vám představujeme Lili, osmiměsíční fenku, která miluje lidi a snese se s každým. Je to takové velké štěně. Nejspíš kříženec německého ovčáka, takže chytrá holka. Potřebuje páníčky, kteří ji vyblbnou, jinak skáče dva metry do výšky. Zatím nehárala a tak ji kastrace teprve čeká, každopádně je do budoucna podmínkou.

Kontakt:

Home4Pets
Babice-Dařbož, Řehenice

+420 774 706 026

Aran

Je to šestiletý kříženec Thajského Ridgebacka. Potuloval se pár dní na stejném místě, nejspíš ho někdo vyhodil a on stále doufal, že se pro něho vrátí. Nemá rád ostatní zvířata. Je vhodný jako jedináček k někomu, kdo má zkušenosti s podobným plemenem. Aran je velmi chytrý a umí poslouchat, ale musí se mu ukázat, že člověk ví, co dělá. Na vodítku chodí moc rád a miluje vodu! V útulku mu každé léto naplní bazének a cáká se jak ryba.

Tři kluci: Beník, Matýsek (rezervovaný) a Burák

Ben je ten, co má stále v puse gumové kuře. Je to vášnivý aportér. Asi šestiletý společník, který má rád nejen lidi, ale i ostatní psy, nevadí mu ani kočky. Jeho brácha Matýsek (Matýsek je rezervovaný) je trošku bojínek, ale jakmile si zvykne, je to pijavice. Stejně jako bráchovi mu nevadí žádná zvířata, vlastně mu nevadí nic. Je to úžasňák. Poslední z trojice je Burák. Dlouhosrstý asi tříletý krasavec. Trošku skáče a rád štěká. Potřebuje trénovat chůzi na vodítku. Jinak je to ale božan, který má rád psy i lidi, jen kočky prohání.

Bob

Bob je asi šestiletý mix jezevčíka. Nemá rád ostatní pejsky, za to lidi? Ty všeho druhu i věku. Koček si nevšímá. Nejšťastnější je na procházce a na sluníčku. Když svítí, tak se rád i opaluje. Pokud máte místo pro psího jedináčka, Bob je připraven odejít do nového domova.

Voříšek

Voříšek je skoro 13letý psí důchodce, který si rád užívá procházky. Ty má rád sice kratší, ale zato časté. Je bohužel slepý a nejspíš i to je důvod, proč nemá rád ostatní pejsky a reaguje na ně agresivně.

Všichni psi jsou očkovaní, čipovaní.

Kontakt:

Dogplanet Mělník
Řípská bez čp (za halou Bios 3378), 276 01 Mělník

+420 602 144 145

V útulku Dogplanet Mělník jsou ještě Kevin a Rodeo. Oba jsou tu už několik let, jelikož jsou to problematici. Je možné je v útulku navštívit a pokud máte zkušenosti s problémovými psy třeba jste pro ně právě vy tím pravým člověkem.

Kevin

Kevin je sedmiletý kříženec. Jako malé štěně si ho z útulku adoptovala rodina, která ho ale kvůli zkratovitému jednání a útěkům (utíkal z nudy) zase vrátila. Je v útulku hlavně kvůli nevyzpytatelnému jednání už několik let.

Rodeo

Rodeo je takový „truhlík“. Má v sobě blok vůči lidem a nemá problém je kousnout! Hlavně, když jde o člověka, kterého nezná.

Něco pro všechny „pověrčivce”

Šimon je rezervovaný

Šimon je kříženec evropské kočky, asi čtyřletý pohodář, odložen majitelkou z vážných zdravotních i rodinných důvodů. Trošku se bojí, ale po seznámení je z něj mazel a velký žrout.

Kontakt:

Dogplanet Mělník

Řípská bez čp (za halou Bios 3378), 276 01 Mělník

Střapáček

Miluje hru. Je to pěkný divoch a rozhodně se s ním nebudete nudit.

Pšenička

Pšenička byl nalezený poraněný  na silnici – srazilo ho auto – dostal ránu přímo do hlavy. Po úrazu mu zůstal vyplazený jazyk (měl ho roztržený) a lehce posunutá čelist.

Kocourek byl zcela venkovní a dodnes zůstal plachý. Je však veliký labužník a to se zdá jako skvělá cesta k jeho plné socializaci. Hledáme pro něj nejlépe bezpečnou zahradu s trvalým přísunem krmiva či byt se zabezpečeným balkonem. A samozřejmě laskavého a trpělivého majitele.

Kontakt:

Útulek Šanta kočičí

Mezi Vodami 1560/33, Praha-Modřany, areál bývalé Chirany

+420 723 882 612

SOUTĚŽ S PRIMA MAZLÍČKEM A SPOLEČNOSTÍ HECHT O PRÉMIOVÉ KRMIVO!

DOSOUTĚŽENO! Někteří zhltnou všechno, jiní jsou extrémně vybíraví 🤐 Někteří sežerou se svou porcí i misku, jiní si...

Posted by Prima Mazlíček on Sunday, April 10, 2022

Tagy: