Přiznání lékaře Matthewa Perryho u soudu: Poskytl jsem mu smrtící dávku ketaminu

Doktora Marka Chaveze shledali vinným z podílu na předávkování amerického herce Matthewa Perryho. Lékař se u soudu přiznal, že hvězdě seriálu Přátelé v říjnu 2023 zprostředkoval smrtící dávku ketaminu. Perry poté utonul v bazénu. S informacemi přišla zahraniční média.

Čtyřiapadesátiletý Mark Chavez se výměnou za nabídku nižšího trestu přiznal a nabídl prokuratuře spolupráci při její snaze usvědčit dva další lidi, které žalobci považují za hlavní viníky Perryho smrti. Těmi jsou dealerka drog Jasveen Sanghaová přezdívaná "ketaminová královna Los Angeles" a další lékař. Po dohodě se žalobci mu hrozí deset let, ale pravděpodobně od soudu odejde s menším trestem.

ČTĚTE TAKÉ: Jeden z posledních snímků Smithové z Harryho Pottera. Týden před smrtí si zašla do restaurace

Chavez byl mezi pěti osobami, které čelí obvinění z Perryho předávkování. Podle serveru CNN podal poskytl předpis s ketaminem dalšímu obviněnému lékaři, Salvadoru Plasenciovi, který ho poté dal herci.

Chaveze po přiznání soud podmínečně propustil na svobodu až do vynesení verdiktu, lékař má však zakázáno opustit zemi a musel odevzdat pas. Podle svého obhájce dává najevo velkou lítost a snaží se učinit vše, aby "napravil špatné věci, které se staly". Podle webu The Mirror složil kauci v přepočtu více než 1,1 milionu korun. Jednání o trestu proběhne 2. dubna 2025.

Perryho našli mrtvého v jeho domě v Los Angeles loni v říjnu, bylo mu 54 let. Vyšetřovatelé zjistili, že v den své smrti dostal od osobního asistenta několik injekcí drogy. Oblíbený herec byl nalezen bez známek života ve vířivce. Kromě ketaminu zemřela hvězda seriálu Přátelé také na utonutí, ischemickou chorobu srdeční a opioid buprenorfin, potvrdila pitevní zpráva.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kontroverzní bohyně Bardotka slaví 90. Stovka partnerů, nechtěný syn i pokus o sebevraždu

Tagy: