Mám si stáhnout i kalhoty? Některým divákům se nelíbí kontroly hygieny na fotbale

Hygiena na fotbale

Přepadovka hygieniků na fotbale

Hygiena vyrazila na neohlášenou kontrolu covidových opatření na fotbalovém utkání v Mladé Boleslavi. Mezi diváky i v klubu bylo většinou vše v pořádku. Fanoušci při vstupu ale často projevovali s kontrolami nesouhlas.

Jediné, co divák potřebuje, aby se dostal na zápas, je platné potvrzení o bezinfekčnosti. V případě, že by si zapomněl vlastní roušku, tak mu ji organizátoři poskytnou. Kontrolami procházeli fanoušci před vstupem na mladoboleslavský fotbalový stadion. „Jsme rádi, že konečně můžeme na fotbal,“ radovala se většina diváků, kterým kontroly nevadily a průkaz o bezinfekčnosti bez problémů poskytli.

Některé fanoušky však obtěžovalo, že museli předkládat potvrzení o očkování či provedení testu. „Je to normální? Mám si stáhnout i kalhoty?“ ptala se žena mířící na utkání. Někteří návštěvníci si neodpustili vulgární poznámky a ke kontrolorům se chovali arogantně.

Pokud i vy plánujete návštěvu sportovní nebo kulturní akce, musíte mít nos i ústa zakryté respirátorem, nebo alespoň nanorouškou. Sundat si ji můžete venku, pokud udržíte rozestup alespoň dva metry. „Kontroly jedeme podle kontrolního plánu, nebo samozřejmě i na podněty,“ uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Středočeského kraje Dana Šalamunová.

Tagy: