Místo babího léta zatažená obloha a přízemní mrazy. O víkendu dorazí déšť

Déšť a deštník

Počasí 29.9.2022 6:09

Počasí v Česku ovlivňuje oblast nízkého tlaku vzduchu nad severní Evropou. Ta nad naše území přinese zvýšenou oblačnost, během víkendu se pak očekává déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia, vyskytnout se mohou přízemní mrazy.

Počasí ve střední Evropě bude ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu nad severní Evropou. Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. V ranních hodinách se ojediněle mohou vyskytnout mlhy. Večer se na jihu území místy očekává déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 11 až 15 °C, vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

V pátek bude obloha oblačná až zatažená. Zejména ve východní polovině území se očekává místy občasný déšť. V pozdějších hodinách by srážek mělo ubývat. Noční teploty klesnou na 9 až 5°C, na západě až na 2 °C, ojediněle se mohou objevit přízemní mrazy. Přes den nejvyšší teplota vyšplhá k 10 až 14 °C, v Čechách při snížené oblačnosti až na 17 °C. Povane slabý vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

O víkendu budou postupovat přes střední Evropu frontální systémy od západu. V sobotu bude zpočátku dne polojasno, později oblačnosti přibyde. Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. V odpoledních hodinách se na západě území očekává déšť. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 14 až 18 °C. Vát bude slabý proměnlivý jihozápadní až západní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

V neděli bude na většině území oblačno až zataženo a očekává se déšť. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 13 až 17 °C. Povane mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, který může v nárazech dosáhnout až na 15 m/s.

Tagy: