Poslední foto před nehodou, při níž zemřela i dcera starosty Lucka. Opatruj nás, připsal otec

Slovensko se dál jen těžce vypořádává s tragickou smrtí tří mladých dívek, které začátkem dubna ve Spišském Podhradí srazil autobus. Jednou z obětí je i mladá Lucka, dcera starosty Staré Ľubovně Ľuboše Tomka. Ten nyní na sociálních sítí nejen vyjádřil svůj hluboký zármutek, ale rovněž sdílel dojemný vzkaz i poslední fotografii, kterou jeho dcera pořídila na mobilní telefon. Píše o tom web Topky.sk.

„Milá Lucko, děkujeme ti za 17 krásných let. Máme tě rádi a nikdy na tebe nezapomeneme. Opatruj nás tam nahoře,“ napsal truchlící otec v příspěvku na svém facebookovém profilu.

Milá Lucka, ďakujeme za prenadherných 17 rokov, ľúbime Ťa a nikdy na Teba nezabudneme. Dávajte na nás spolu so Sofi a Katkou pozor tam zhora. 🤍🤍🤍

Posted by Ľuboš Tomko - POĎME ĎALEJ ĽUBOVŇA on Wednesday, April 10, 2024

V úterý večer rovněž prozradil, že se rodině podařilo zprovoznit mobil zesnulé dívky. „Poslední fotka, kterou Lucka pořídila, byla z knihovny v Ľubovni, kterou často navštěvovala. Byla tam výstava Veroniky Ferencové. Vyfotila jeden obraz, který se jí velmi líbil,“ napsal starosta na svůj facebookový profil. Fotku nechal zarámovat a vystavil si ji v obývacím pokoji. Na zadní straně obrazu se nachází modlitba k Panně Marii.

ČTĚTE TAKÉ: Škola dojemným gestem uctila památku tří dívek, které tragicky zemřely ve Spišském Podhradí

Lucie a další dvě dívky zemřely na začátku dubna po nehodě ve Spišském Podhradí. Autobus, který se ze zatím neznámých důvodů rozjel, se tam střetl se skupinou mladých lidí mířících na setkání s biskupem.

Policie v souvislosti s touto tragickou dopravní nehodou již zahájila trestní stíhání, informují Topky.sk. Řidiči na místě provedli dechovou zkoušku, která vyšla negativně. Další příčiny a okolnosti jsou předmětem vyšetřování. Ke spolupráci si vyšetřovatelé přibrali také znalce z oborů zdravotnictví a silniční dopravy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Medvěd na Slovensku napadl dva muže. Záchranáři hlásí poranění obličeje a všech končetin

Tagy:
nehoda autobus tragédie úmrtí Stará Ľubovňa Spišské Podhradie