V úterý bude až 16 °C, místy se objeví nízká oblačnost nebo mlhy. Kdy se ochladí?

Velký horoskop na listopad pro všechna znamení zvěrokruhu

Počasí 8.11.2022 6:50

Teploty v Česku by během úterý mohly dosáhnout až 16 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na listopad poměrně teplému počasí by však již brzy mělo odzvonit. Během týdne se začne postupně ochlazovat.

Počasí v České republice bude ovlivňovat okraj tlakové výše nad jihovýchodní a východní Evropou. V úterý bude polojasno až jasno, místy se objeví nízká oblačnost nebo mlhy, které se zejména na Moravě a na severozápadě Čech mohou udržet po celý den. Ojediněle nastane i mrholení.

Odpoledne a večer bude v Čechách od západu přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 12 až 16 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 9 °C.

Počasí začne ovlivňovat zvlněná studená fronta od západu. V noci bude oblačno až polojasno, místy se objeví mlhy či zatažené počasí s nízkou oblačností. Místy a zejména na Moravě by mělo mrholit. Nejnižší teploty dosáhnou 4 °C, na jihu a jihozápadě Čech místy až 2 °C.

Ve středu by pak mělo být převážně oblačno. Zpočátku se vyskytnou místy mlhy. Zejména na Moravě je třeba počítat s nízkou oblačností a místy s mrholením. Od západu bude oblačnosti přibývat, odpoledne a večer na západě a severozápadě postupně očekávejte místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 14 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 9 °C.

V druhé polovině týdne by se mělo začít postupně ochlazovat, což vyplývá i z týdenní předpovědi ČHMÚ.

Tagy: