Řekni, že to není pravda. Přítelkyně Paynea odhalila, co jí psal zpěvák krátce před smrtí

Liam Payne s fanynkami (19. 5. 2017)

Zemřel jeden ze členů skupiny One Direction

Několik hodin před smrtí byl zpěvák Liam Payne v kontaktu se svou blízkou dlouholetou přítelkyní z Anglie. Jodie Richardsová se o poslední konverzaci s bývalou hvězdou jednoho z nejpopulárnějších boy bandů všech dob podělila s britskou televizí Sky News. Nezaznamenala prý žádné náznaky, že by chtěl Payne skoncovat se životem.

Jodie Richardsová z anglického Wolverhamptonu kdysi Paynemu dávala lekce zaměřené na umělecké vystupování. Od té doby spolu zůstali v kontaktu a téměř každý den si psali. „Mám k Liamovi velmi blízko. Jsme přátelé roky,“ uvedla pro Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Dětství bez ledviny, obří sláva i hvězdné ženy. Příběh Liama Payna skončil tragicky

Hudebník se své dlouholeté přítelkyni ozval i tento týden v pondělí, tedy dva dny před svou smrtí. Prostřednictvím SMS zprávy se jí zeptal, co dělá. „Myslím, že si chtěl jenom zkontrolovat, že jsem v pořádku, a podívat se, jak se všichni doma mají,“ vysvětlila Richardsová.

O něco později jí Payne poslal fotku, na níž sedí na posteli ve svém hotelovém pokoji v argentinské metropoli Buenos Aires. Nato žena konverzaci ukončila s tím, že právě dorazila domů.

Další zprávu žena od Payna obdržela v úterý kolem čtvrté hodiny ráno místního času. Vzhledem k časovému posunu posílal zprávu z Argentiny zhruba o půlnoci. Zeptala se ho, zda je v pořádku, načež zpěvák odpověděl, že „odpočívá“. Nic podezřelého prý Richardsová nezaznamenala. „Vypadal v pořádku, vypadal šťastně, vypadal zdravě – žádný důvod k jakýmkoli obavám.“

Řekni, že to není pravda

Avšak i jí o pár hodin zasáhla zpráva o tragické smrti slavného hudebníka. Zpočátku tomu nepřikládala velký význam, myslela totiž, že jde o fake news. Pro jistotu se však rozhodla Paynea kontaktovat. „Snažila jsem se mu zavolat. Samozřejmě to nebral,“ vylíčila pro Sky News.

To už jí začínalo být jasné, že o žádnou falešnou zprávu nejde. „Prosím, řekni mi, že to není pravda,“ napsala mu ještě v SMS konverzaci, kterou má Sky News k dispozici.

Stejně jako celá fanouškovská základna se i Richardsová pídí po možné příčině zpěvákova náhlého skonu. Payne měl podle ní rodinu, která ho podporovala, a byl obklopen přáteli, na které se mohl kdykoliv se vším obrátit. „Rodina, přátelé, všichni ho milovali… Je to neskutečná tragédie nejen pro nás jako přátele a rodinu, ale pro celý svět, který ho znal,“ sdělila žena.

Liam Payne byl nalezen mrtvý v hotelu v argentinské metropoli Buenos Aires. Informovala o tom ve středu místní média, podle nichž 31letý hudebník zemřel po pádu ze třetího podlaží hotelu. Argentinská policie podle agentury AP sdělila, že v pokoji zpěváka byl nepořádek a na podlaze byly mimo jiné rozbité věci a rozházené léky.

Payne tvořil společně s Harrym Stylesem, Zaynem Malikem, Niallem Horanem a Louisem Tomlinsonem svého času celosvětově populární skupinu One Direction. Sláva kapely se začala šířit po její účasti v britské verzi hudební soutěže X Factor v roce 2010, ale už v roce 2016 se uskupení rozpadlo a jeho jednotliví členové se věnovali různým projektům a sólovým kariérám.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřel Jiří Hromada. Herec a dabér se proslavil také jako obhájce práv LGBT komunity

Tagy: