Sledujte ŽIVĚ Nový den s Vojtěchem o očkování dětí i opatřeních ve školách

Adam Vojtěch

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Očkování dětí do 12 let se blíží a na extrémní zájem ze strany rodičů to nevypadá. Je nutné očkovat i ty nejmenší? Školáci se pomalu chystají na začátek školního roku, co to však bude obnášet, se zatím přesně neví. Jaká budou opatření? Zájem o vakcinaci je stále menší a menší. Plánuje vláda Čechy nějak motivovat? Nejen na to odpoví v 7:15 ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v pořadu Nový den.

Očkování dětí do 12 let se blíží a studie se provádějí už i na půlročních kojencích. Odborníci se shodují, že zájem o něj nebude velký, ale ještě se nám možná bude hodit. Virus totiž v proočkované společnosti může přeskočit na děti a mladé, a to i ve zákeřnější zmutované verzi. Pro takový případ je proto dobré mít podle Romana Chlíbka vakcínu pro nejmenší na skladě. Zároveň ale říká, že teď úplně není nutné ty nejmenší očkovat. To si myslí i Prymula. Co na to ministr zdravotnictví?

Zájem o očkování strmě klesá. Chystá vláda nějakou novou formu bonusu pro ty, co se budou očkovat? Například Roman Prymula navrhuje finanční odměny. Je to reálné? Nechají se představitelé země inspirovat Francií nebo Itálií?

Nejen o tom budeme diskutovat v Novém dni s Adamem Vojtěchem od 7:15. Sledujte pořad na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Tagy: