Sledujte ZÁZNAM: Duel Václava Klause ml. a Pavla Novotného k nelegálnímu večírku

Václav Klaus mladší a Pavel Novotný

Za takzvaný papalášský večírek v zavřeném teplickém hotelu padají hlavy. Šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO) složil poslanecký mandát a ve funkci skončil i další z účastníků – ředitel libereckých policistů Vladislav Husák. Kdo je papaláš a kdo není, o to se teď hraje? Mají účastníci tajných večírků rezignovat? Je takový trest odpovídající? Hosty pořadu 360° Pavlíny Wolfové byli poslanec a předseda hnutí Trikolora Václav Klaus ml. a starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

Klaus ml. i Novotný byli ještě nedávno spolustraníky v ODS. Novotný ve straně stále působí, byť jej někteří členové pro jeho osobitý styl vystupování často kritizují. To Klaus ml. byl ze strany v roce 2019 kvůli svým výrokům vyloučen. Posléze založil hnutí Trikolora, kam ho následovala i bývalá kolegyně z ODS Zuzana Majerová Zahradníková. Oba jsou i nadále poslanci. V dolní komoře Parlamentu je později ještě doplnila Tereza Hyťhová, která opustila hnutí SPD Tomia Okamury.

Oba platí za jedny z nejvýraznějších postav současné tuzemské politiky. Neubírá tomu ani fakt, že Klausovo hnutí Trikolora se v průzkumech pravidelně pohybuje pod pěti procenty a Novotný je „pouze“ starostou pražské městské části Praha-Řeporyje.

V minulosti si Novotný do svého nynějšího oponenta v pořadu 360° Pavlíny Wolfové rýpl kvůli jeho konci v ODS. „ODS miluju. Jsem loajální, nejsem Klaus junior,“ prohlásil loni na sjezdu strany Novotný. Syn bývalého prezidenta pak o Novotném řekl, že očekává, že bude lídrem ODS v podzimních parlamentních volbách v Praze. „Těším se na souboj s ním,“ řekl v září na Novotného adresu Klaus junior.

Tagy: