Útočník skoro ubodal jiného muže. K jeho zatčení pomohla náhoda s přítelkyní a psem

K zadržení muže podezřelého z pokusu o vraždu pomohla polcistům náhoda

Útočník skoro ubodal jiného muže

Další pokus o vraždu řešila pražská mordparta. Stal se kvůli mobilnímu telefonu a v hlavní roli se ocitl pachatel s nožem. Pobodaný muž pak skončil ve vážném stavu v nemocnici. Útočníka se policistům podařilo dopadnout i díky náhodě.

Policisté si v metru povšimli ženy, která se před nimi snažila zmizet. Jejich instinkt je nezklamal. Zjistili, že nemá čisté svědomí. Byla totiž vedena v celostátním pátrání. Kriminalisté prvního oddělení ji měli v hledáčku kvůli pokusu o vraždu.

„Policisté ženu zadrželi a převezli ji na oddělení. Jelikož s sebou měla psa, tak ji poprosili, jestli si ho někdo může vyzvednout,“ uvedl mluvčí policie. Žena proto zavolala svému příteli. Když dorazil, okamžitě mu na rukou zacvakla pouta. Právě on měl v ruce držet nůž a pobodat s ním svého známého.

Pokus o vraždu se odehrál před obchodním domem v pražských Vršovicích. Muž se ženou měli společně s dalšími lidmi a pozdější obětí útoku poslouchat muziku. Tu si pouštěli z mobilního telefonu, který pak ale do ruky vzal napadený muž. Dvojice se domnívala, že jim ho chce ukrást.

„Že poškozený odchází s mobilním telefonem, si všimla přítomná žena a začala křičet. Toho si všiml i obviněný, který za ním šel a napadl ho,“ popsal mluvčí. Nožem mu zasadil hned několik bodných ran. Zraněnému muži se ještě podařilo utéct, nedaleko ale zkolaboval.

Kriminalisté z vražd začali na celém případu pracovat. Zanedlouho se jim podařilo zjistit, kdo má mít útok nožem na svědomí. Náhoda pak pomohla tomu, že jen pár dní po činu skončili v poutech. Žena si vyslechla obvinění z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Muž pak z vraždy ve stadiu pokusu. „U muže jsme podali návrh na vzetí do vazby. Soudce ho ale neakceptoval a muž byl propuštěn.“ Doplnil mluvčí s tím, že mu přitom až dvacetiletý pobyt ve vězení.

Tagy: