Sledujte RADAR: Česko čeká propršený týden a lezavý chlad. Babí léto je pryč

Deštivé počasí (ilustrační foto)

Počasí 01.10.2024 (6:40)

V následujících dnech bude v Česku převážně oblačno až zataženo. Na většině území bude pršet, popřípadě se vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 a 18 °C, v noci ale poklesnou až ke 3 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, na severu území až zataženo. V Čechách a na západě Moravy se místy vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 14 až 18 °C, na severu Čech se budou pohybovat kolem 13 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zapomeňte na sněhovou nadílku. Evropu čeká mokrá a teplá zima, naznačují modely

Noc na středu bude oblačná až zatažená, od západu se na většině území vyskytne déšť. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6 °C.

Ve středu bude převážně zataženo s občasným deštěm. Odpoledne a večer se v Čechách protrhá oblačnost a vyskytovat se tak budou jen přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 10 až 14 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na čtvrtek meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají oblačno až zataženo. Na většině území bude pršet nebo se objeví alespoň přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, přes den dosáhnou na 10 až 14 °C.

Oblačno až zataženo bude také v pátek. Místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, přes den se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C. Vítr může v nárazech dosáhnout i rychlosti kolem 15 m/s (55 km/h).

Podobné podmínky budou panovat i v sobotu. Obloha bude oblačná až zatažená, zejména v jihovýchodní polovině území se vyskytne déšť nebo přeháňky. Od severozápadu ale srážek i oblačnosti postupně ubyde. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na severozápadě až na 3 °C. Přes den pak dosáhnou na 10 až 14 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hurikán Helene nad USA zeslábl na tropickou bouři. První oběti hlásí Florida a Georgie

Tagy: