Vražda přímo na ulici Přerova, muž zabil známého. Lidi jsou ho*ada, zuří šokovaní místní

Vražda na Přerovsku

Vražda na Přerovsku

Kriminalisté vyšetřují další vraždu. Stala se v noci na sobotu v Přerově na Olomoucku. 41letý muž tam podle policie zavraždil svého o tři roky mladšího známého. Smrtící zbraní byl podle svědků nůž. Útočník už sedí v policejní cele. Nyní promluvili svědci.

„S manželkou jsme slyšeli hádku. Ležel za valem a krátce nato přijela policie, sanitka, dali mu kapačku a snažili se ho oživit,“ řekl jeden ze svědků tragického střetu. „Jaký byl? Strašně dobrý, veselý, upřímný. Nechápu, kdo mu to udělal,“ doplnil známý zesnulého.

V místech, kde k vraždě došlo, je stále velké množství krvavých stop. O několik metrů dál vzniklo improvizované pietní místo. Konflikt mezi dvěma muži údajně romského původu se odehrál v pátek krátce před 11. hodinou večerní. Podle místních měli oba muži bezproblémovou pověst – jak oběť, tak útočník.

„Já jsem ho znal ještě od mlada, zdál se mi vždycky v pohodě, takže bych nevěřil, že by někomu ublížil. Myslíte, že v tom hrál roli alkohol? Já bych spíš řekl, že drogy,“ poznamenal známý útočníka. Policisté zatím nechtějí k případu uvolnit více informací a nevyjádřili se ani k možnému motivu útoku. Podle svědků se ale oba muži dobře znali. „Doposud nebyl nikdo obviněn, v tuto chvíli probíhají výslechy svědků,“ uvedl policejní mluvčí Olomouckého kraje Libor Hejtman.

Vražda se stala na parkovišti hned vedle nákupního centra. Podle sousedů se na místě scházejí každý den od pondělka do pátku bezdomovci a popíjejí alkohol. Podle místních tak podobné konflikty nejsou neobvyklé. „Je to smutná věc, co jiného k tomu dodat. Nic jiného, lidé jsou hovada,“ dodal jeden z obyvatel. Zda vyšetřovatel obviní zadrženého muže z vraždy a navrhne jeho vzetí do vazby, se rozhodne v neděli nebo v pondělí.

Tagy: