Policistka zaklekávající na ženu v Praze zůstává ve službě. Video z napadení stále budí vášně

Policie ČR (ilustrační foto)

Obvinění policistů z Prahy

Únorový incident, který se odehrál před hudebním klubem na pražském Smíchově, je stále předmětem vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Muž ve slavnostní policejní uniformě s partnerkou, rovněž policistkou, tehdy brutálně zaklekli mladou ženu. Agresivní strážce zákona byl zproštěn výkonu služby počátkem dubna. Žena je stále v řadách policie.

Není jasné, jaké následky bude mít celá potyčka i pro policistovu partnerku. „Stále čekáme na vyhodnocení od generální inspekce. Následně rozhodneme o dalším postupu,“ uvedl pro Krimi Zprávy CNN Prima NEWS mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

ČTĚTE DÁLE: Policista útočící na Smíchově je v pracovní neschopnosti. Bití ženy nebyl první prohřešek

K průběhu vyšetřování případu se zatím odmítá vyjádřit i GIBS. „Generální inspekce bezpečnostních sborů případ stále řeší. Nadále probíhají i úkony trestního řízení. V souvislosti s tímto nebudeme sdělovat bližší informace,“ sdělila mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Na videonahrávce opilý policista surově tahá mladou ženu za vlasy a snaží se jí kleknout na krk. Ze záběrů zachycujících incident je zřejmé, že policistova partnerka byla aktivním účastníkem násilného zaklekávání. Napadená žena skončila s poraněními hlavy a dolních končetin v nemocnici.

Z právního pohledu byla žena účastníkem konfliktu. „Ona byla pomocníkem. Pomáhala zřejmě i z důvodů, že tam byly citové vazby, ale i ona bude mít problémy,“ uvedl pro Krimi Zprávy advokát Jaroslav Ortman. Zároveň podotýká, že takovéto jednání strážců zákona je nepřípustné. „Není normální, aby policisté v České republice tahali ženu za vlasy po chodníku. Nejsme někde v Jemenu,“ uzavírá Ortman.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agresivní policista byl zproštěn služby

Tagy: