Žena ukradla vozík bezbrannému invalidovi, ten na ulici umrzl. Incident zachytily kamery

K šesti letům vězení za řadu trestných činů, včetně neúmyslného zabití třiašedesátiletého muže, odsoudil soud ve Velké Británii jednačtyřicetiletou Kimberley Ann Hawkinsovou. Ta v lednu loňského roku vzala muži elektrický vozík a nechala ho v mrazu na ulici. Muž po převozu do nemocnice zemřel. Informoval o tom web Independent.

Soud ve Velké Británii se začal zabývat případem brutální loupeže. Jednačtyřicetiletá Kimberley Ann Hawkinsová se přiznala, že v lednu loňského roku ukradla Neilu Shadwickovi elektrický vozík a ten poté zemřel. K incidentu došlo před supermarketem Tesco v hrabství Gloucestershire. Na videu, které nyní zveřejnila policie, je vidět, jak Hawkinsová ujíždí na vozíku a vleče muže za sebou. Informoval o tom web Independent.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dva mladíci ubodali vozíčkáře v londýnských ulicích. Vláda prosazuje zákaz „zombie“ nožů

Třiašedesátiletý Shadwick zůstal přes noc venku, přičemž teploty byly pod bodem mrazu. V 6 hodin ráno byl nalezen, jak bezvládně leží na parkovišti na Stratford Road ve Stroudu. Později v nemocnici zemřel. Hawkinsová, drogově závislá žena bez domova, byla ve čtvrtek u soudu v Gloucesteru odsouzena k šesti letům vězení za řadu trestných činů, včetně neúmyslného zabití pana Shadwicka.

Vše se odehrálo 22. ledna loňského roku kolem půl třetí ráno, když oba mířili ke dvěma bankomatům, aby Shadwick vybral peníze a zaplatil po sexuálním styku. Na záběrech z průmyslových kamer je vidět, jak otec dvou dětí a obžalovaná jedou společně na vozíku, když přijíždějí k druhému bankomatu v supermarketu Tesco na Stratford Road ve Stroudu v hrabství Gloucestershire. Na videu je pak vidět, jak Shadwick, který měl těžkou Parkinsonovu chorobu, vstává ze sedadla a opírá se o vozík, když používá bankomat.

Hawkinsová poté náhle naskočí na sedadlo a rozjede se, Shadwick se drží a je vlečen pryč. Kope nohama a padají mu kalhoty, následně končí na zemi. Zaměstnanci supermarketu, kteří přišli do práce kolem 5:45, jej našli venku v bezvědomí a zavolali záchrannou službu. Záchranářům Shadwick byl schopen říct jen „Kim“ a „loupež“, než byl převezen do nemocnice, kde později téhož dne zemřel.

Mary Coweová, státní zástupkyně, soudu řekla, že pan Shadwick byl „extrémně zranitelný“, žil v podporovaném bydlení ve Stroudu a spoléhal na pravidelné návštěvy pečovatelů. „O obžalované bylo známo, že k němu domů chodila a byla pravidelným návštěvníkem od konce roku 2021,“ pronesla. „Jednalo se o muže, který byl fyzicky zranitelný, což by bylo zřejmé každému, kdo by ho navštívil,“ popsala Coweová. Hawkinsová prý jednala v záchvatu vzteku. „Bylo to sobecké a zlomyslné, ale ne promyšlené,“ sdělila Coweová.

„Jednání Hawkinsové bylo bezcitné a mělo fatální následky pro muže, o němž věděla, že je velmi zranitelný. Záběry z časných ranních hodin toho dne trhají srdce, protože Neil Shadwick byl ponechán v mrazu na ulici bez svého vozíku, a nemohl tak vyhledat úkryt nebo pomoc,“ popsal detektiv Adam Stacey.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvé tělo Čecha vylovili z řeky Moravy. Všiml si ho rybář, policie vyšetřuje vraždu

Tagy: