Sváteční dny pokazí bouřky a déšť. Teploty budou v týdnu atakovat třicítky

Déšť

Počasí 3.7.2023 6:50

Začátek týdne bude v Česku polojasný až oblačný. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 23 a 28 stupni, ve středu dosáhnou až k tropické třicítce. V úterý se ojediněle mohou vyskytnou přeháňky. Ty budou ve středu častější a objevit se mohou i bouřky.

V pondělí bude polojasno, během dne přechodně oblačno. Na jihovýchodě a východě Moravy bude k večeru přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou 23 až 27 °C, na jihu Moravy až 29 °C. Vát bude slabý jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, který může místy v nárazech dosáhnout rychlosti až 15 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zátěž jako ve sklárně, hodnotí tropy Prymula. Radí, jak se chovat a na co nikdy nezapomínat

Noc z pondělí úterý bude polojasná až oblačná, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 °C, na jihovýchodě se budou pohybovat kolem 15 °C. Vát bude slabý jihozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Polojasno až oblačno bude podle meteorologů Českého hydrometeorologického ústavu také v úterý. Na jihu a východě území se ojediněle vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 24 až 28 °C. Vát bude slabý západní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který večer zeslábne.

Ve středu bude převážně oblačno. Od západu se na většině území vyskytnou přeháňky a místy i bouřky. V noci teploty klesnou na 16 až 12 °C, přes den pak vystoupají na 26 až 30 °C. Vát bude mírný jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který se bude měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Oblačno bude také ve čtvrtek. Vyskytnout se mohou přeháňky a ojediněle rovněž bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 22 až 26 °C, na jižní Moravě až 28 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V pátek meteorologové předpovídají převážně polojasno. Zejména na východě území se při zvětšené oblačnosti mohou vyskytnout přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 24 až 28 °C, na severovýchodě se budou pohybovat kolem 23 °C. Vát bude mírný severní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Tagy: