Mladíkovi nastříkali pepřák do očí a snažili se ho okrást. Poznáte útočníka ze záznamu?

Poznáte útočníka ze záznamu?

Brutální napadení v centru Prahy

Pražská kriminálka má v hledáčku útočníka, který přepadl jednadvacetiletého muže v centru metropole a spolu s kumpánem se mu snažil ukrást mobil z kapsy. Když se jim to nepovedlo, rozhodli se mu vzít rovnou celý batoh. Pří útoku navíc nastříkali muži do obličeje pepřový sprej. Jednoho agresora už policisté našli, po druhém pátrají.

V Klimentské ulici v centru Prahy se odehrálo brutální přepadení, které duchapřítomně natočil svědek. „Poškozený se tam seznámil se dvěma muži, s nimiž se procházel po ulici. Následně se oba rozhodli, že tohoto muže oloupí a za použití násilí se mu snažili odebrat batoh i mobilní telefon,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista.

Útočníci použili pepřový sprej, který muži nastříkali do obličeje. Přesto se přepadený nechtěl vzdát a svoje věci nakonec statečně ubránil. Měl také štěstí, že mu pomohl okolojedoucí řidič. „Zastavil na místě útoku, vystoupil z vozidla a snažil se pomoct poškozenému. Následně oba pachatelé utekli neznámo kam,“ popsal incident kriminalista.

Jednoho z útočníků už policie dopadla. Podle informací CNN Prima NEWS má jít o nezletilého, který už je v diagnostickém ústavu. „I nadále pátráme po dalším pachateli, který z místa utekl a v současné době neznáme jeho totožnost,“ sdělil kriminalista. Dotyčného mladíka po útoku natočila kamera v autobusu v evidentně dobré náladě.

„Pátráme po muži zhruba ve věku 15 až 18 let, vysokém 175 centimetrů, hubené postavy, s krátkými světlehnědými vlasy, světlé pleti. Jedná se zřejmě o Čecha, i když částečně mluví anglicky,“ upřesnil kriminalista.

„Pokud útočníka z kamerových záznamů poznáváte, obraťte se prosím na linku 158,“ vyzval veřejnost mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Můžete napsat i do redakce Krimi zpráv. Oběma pachatelům hrozí za loupež až deset let za mřížemi.

Tagy: