Do oken házejí petardy i vejce. Nájemníci ostravské ubytovny děsí okolí, místní si neví rady

Obyvatelé ubytovny v Ostravě trápí nájemníky okolních domů.

Obyvatelé ostravské ubytovny obtěžují nájemníky okolních domů

Obyvatelé ostravské ubytovny už několik let obtěžují nájemníky okolních domů, kteří už nevědí, kde hledat pomoc. Petice a stížnosti na chování svých sousedů podávají od roku 2020. Už se obrátili na majitele budovy, provozovatele ubytovny, pronajímatele i radnici. Zatím ale bezvýsledně.

Komenského sady jsou největším parkem v centru Ostravy a oblíbenou lokalitou pro sportovce i rodiny s dětmi. Mimoto jde také o velmi lukrativní oblast pro bydlení. V ulici Na Bělidle by ale chtěl bydlet jen málokdo.

ČTĚTE TAKÉ: Obchod s dětmi na Ostravsku: Muž měl nutit dívku k prostituci, dostával za to pervitin

„Lidé se odsud stěhují, nikdo tady už nechce bydlet. I my, kteří tady žijeme déle než 30 let, už zvažujeme změnu bydliště,“ řekl pro CNN Prima NEWS jeden z místních. Další popsali, že obyvatelé ubytovny pod jejich okny dlouho do noci popíjejí alkohol.

Obyvatelé si stěžují také na petardy, vajíčka nebo sněhové koule ve svých oknech. Může se zdát, že to jsou jen dětské žertíky, místní ale problémy spojené s chováním svých sousedů řeší téměř každý den už několik let.

„Je to trvalý stav, který trvá už čtyři roky. My se samozřejmě snažíme situaci řešit, ale k nápravě zatím nedošlo. Pokud bude současný stav i nadále pokračovat, budeme nuceni přistoupit k dalším krokům,“ uvedla Kateřina Piechowicz, mluvčí společnosti Heimstaden pronajímající byty.

Obyvatelé trápí i spojení ubytovny s drogami

„Domů chodíme jinudy, protože normální cestou se bojíme chodit. Několikrát tady i kradli, sousedka například přišla o kolo,“ dodává další obyvatelka okolního domu, která si přála zůstat v anonymitě. Další dodal, že obyvatelé ubytovny mají co do činění i s drogami.

To potvrdila i policie. „Na konci minulého roku policisté v dané lokalitě zadrželi muže, kterého následně obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ uvedla mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Kriminalisté situaci v okolí problémové ubytovny bedlivě monitorují. „Policisté se zabývají veškerými podněty od občanů, ale také pracují s vlastními podněty a zjištěními,“ dodala Michalíková.

Dům má v nájmu společnost Sigal Development. Současného majitele firmy se nám nepodařilo zkontaktovat. Bývalý majitel odmítl se CNN Prima NEWS hovořit. Mluvit s námi nechtěli ani samotní obyvatelé problémového domu. Majitelem budovy, kde se problémová ubytovna nachází, je ostravská Židovská obec. Ta společnosti Sigal dům pronajala na 25 let bez možnosti ukončení nájmu dříve.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vpád do ledové vody i záchrana 130kilového muže. Policisté z Ostravska měli náročný program

Tagy:
drogy vejce policie okno Ostrava petice ubytovna zábavní pyrotechnika rada okres Ostrava-město Policie České republiky