Evakuace pacientů z urgentního příjmu. V nemocnici v Motole hořelo, jeden hasič je zraněný

V pražské Fakultní nemocnici v Motole v sobotu večer hořelo. Šlo o požár elektroinstalace v podhledu na toaletách, uhasila ho voda z prasklého potrubí. Kvůli požáru se evakuovalo 60 lidí z urgentního příjmu, lůžková část nemocnice nebyla zasažena, sdělil mluvčí pražských hasičů Daniel Fík.

Zakouřené prostory se podle něj podařilo odvětrat během několika minut. Škoda je odhadnuta na 100 tisíc korun. Při zásahu se zranil hasič, má pořezanou ruku.

Kouř v prostorách nemocnice Motol měli hasiči ohlášený ve 20:30. Na místo vyrazilo několik jejich jednotek včetně podnikové jednotky FN Motol. „Hasiči průzkumem zjistili požár elektroinstalace v podhledu na sociálním zařízení, který uhasila voda z prasklého potrubí,“ uvedl Fík. Podle informací hasičů na Twitteru byly zakouřené pouze toalety a přilehlé ordinace, ze kterých se evakuovali lidé. „Evakuované osoby jsou schopné pohybu,“ uvedli hasiči během zásahu.

V Praze koncem srpna hořelo také v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Požár propukl v západním křídle budovy A, kde byla umístěna pracoviště neurologie, oční kliniky, ORL, oddělení nemocí z povolání a hematologické ambulance. Oheň zničil střechu a podkroví pavilonu, nikdo z několika desítek evakuovaných pacientů ani personálu se nezranil, lehčí zranění utrpěli při zásahu tři hasiči. Zřizovatelem ÚVN je ministerstvo obrany, proto požár vyšetřuje Vojenská policie.

Tagy: