Přepadává a osahává ženy. Kriminalisté v Ostravě pátrají po nebezpečném násilníkovi

Ostravští kriminalisté pátrají po násilníkovi.

Ostravští kriminalisté pátrají po násilníkovi

Ostravští kriminalisté pátrají po násilníkovi, který přepadává a osahává ženy. Zatím evidují čtyři případy, kdy si muž počíhal na svou oběť a zaútočil na ni. Naštěstí se mu nepodařilo žádnou z žen znásilnit. Policisté před ním varují.

Vyskočí z křoví nebo z nějaké skrýše a vrhne se na oběť, kterou si dopředu vyhlédne. Neznámý a nebezpečný útočník přepadává a osahává ženy v Ostravě několik posledních týdnů. „Kriminalisté z Ostravy prověřují hned několik násilných případů, které byly spáchané na ženách. Podle zajištěných důkazů pracujeme s verzí, že se jedná o jednoho pachatele,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Napadení bývá pro ženy velmi traumatizujícím zážitkem. Většinou totiž nejsou schopné ubránit se. Obavy z možného napadení mají i některé obyvatelky Ostravy. „Asi nejlepší strategií by bylo utíkat, ale tělo vás v tu chvíli může neuposlechnout a zůstanete stát na místě a ani se nehnete. A toho se bojím. Proto jsem už uvažovala o nějakém kurzu sebeobrany. Myslím si, že v dnešní době je to potřeba. Občas se bojím, ale dávám si pozor,“ řekla pro CNN Prima NEWS obyvatelka města.

Policisté ženám doporučují, aby si všímaly svého okolí a sledovaly, jestli za nimi někdo nejde. „Těch poškozených žen může být samozřejmě více, proto je žádáme, aby se v případě, že se setkaly s takovýmto jednáním, obrátily na linku 158,“ dodala mluvčí. Policistům zavolejte i v případě, že muže na záběru či na fotkách poznáte. Kontaktovat můžete i redakci Krimi zpráv.

Tagy: