Prezident Zeman je určitě ve vážném zdravotním stavu, míní expremiér Topolánek

Prezident Miloš Zeman volil na zámku v Lánech

Topolánek o Zemanově stavu

Expremiér Mirek Topolánek (nezař.) si myslí, že prezident Miloš Zeman má vážné zdravotní problémy. O jeho fyzických potížích údajně není pochyb. Otázkou podle Topolánka spíše je, jak je na tom hlava státu mentálně. Řekl to ve speciálním volebním vysílání na CNN Prima NEWS.

Expremiér Topolánek si myslí, že by veřejnost měla o zdravotním stavu prezidenta vědět vše. „Já jako občan vyžaduji relevantní informace o jeho zdravotním stavu a jsem vystaven spekulacím,“ stěžoval si. „Prezident je určitě ve vážném fyzickém stavu a je otázka, v jakém stavu je psychicky a mentálně a zda je schopen či neschopen vykonávat svou roli. Já spokojený nejsem, jeho okolí se vůči němu chová nedůstojně,“ dodal.

Prezident Zeman odvolil v pátek na zámku v Lánech, kam za ním přijela volební komise. Podle úředníků byl v dobré zdravotní kondici. Obavy o zdraví prezidenta také dlouhodobě tlumí jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Skeptický názor ale sdílí také bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Fotografie, které zveřejnil Hrad, zavdávají k pochybnostem, zda mu funguje hlava,“ myslí si. „Je jistě neohleduplné, aby se někdo pitval v jeho zdravotním stavu. Ale pokud nechce, aby se v tom někdo pitval, ať se vzdá své pravomoci,“ má jasno Kalousek.

Názor politiků Kalouska s Topolánkem nesdílel z hostů vysílání pouze exministr zahraničí Jan Kavan (ČSSD). „Nemyslím si, že by byla společnost dostatečně informovaná. Informací je poskrovnu. Na druhé straně mi to osobně tolik nevadí. Pitvat se v detailech zdravotního stavu prezidenta nemusí být zdvořilé. Pro republiku je důležité, aby mu fungovala hlava,“ komentoval aktuální situaci někdejší senátor.

Tagy: