Nudapláže trápí klesající zájem mládeže. Vadí i soužití s oblečenými, popsal provozovatel

Nudistické pláže nelákají mladší generaci návštěvníků.

Nudistické pláže

Během horkých letních dnů se plní rekreanty i české nudistické pláže. Přestože se v tuzemsku těší poměrně velké oblibě, mladší generace o ně zájem nejeví. Na vině mohou být rozšířené předsudky.

Malé zastoupení mladších naháčů potvrdili i nudističtí veteráni. „To, co se po revoluci hezky rozvíjelo, tak poslední dobou se děje opak. Dokonce i v zahraničí, třeba v Chorvatsku, se některé vyhlášené kempy předělaly na textilní,“ prozradil reportérovi CNN Prima NEWS nudista na pláži v Hradci Králové.

ČTĚTE DÁLE: Tajná svatba v rodině premiéra: Fiala provdal dceru, manželem je korunní princ ODS

„Jsou tu starší lidé. Asi to teď není moderní. Třeba přijde boom za dvacet let, momentálně to pro mladé není in,“ konstatoval další z oslovených naturistů.

Nudapláže mají svá pravidla. Základem je svléknout se hned po příchodu. V žádném případě by nikdo neměl své okolí okukovat, nebo dokonce fotit. Nikdo by se neměl na nudaplážích věnovat sexuálním hrátkám.

Obtížné soužití s oblečenou majoritou popsal provozovatel jedné z navštívených nudapláží. „Ne vždy se to všem líbí. Jsou lidé, kteří by chtěli sedět mezi nudisty v plavkách. Nahatým pak vadí, že jsou mezi nimi oblečení,“ popsal provozovatel.

S nepříjemnými návštěvníky na nudaplážích se dá vyrovnat různými způsoby. „Najde se tady pár bláznů, kteří obtěžují ženy. My tady ale máme místní chlapce, kteří se o nás postarají,“ prozradila taktiku proti dotěrným pánům jedna z oslovených nudistek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Horko zabíjí: I běžné činnosti mění v riskantní záležitost. Experti popsali smrtící mechanismus

Tagy: