Ukrajinský policista přišel o dvě malé děti i manželku. Rusové prý neměli slitování

Ruští vojáci jedou na obrněných vozidlech

Válka na Ukrajině: Jak vypadá průběh bojů? 2.3.2022

Válka píše smutné příběhy. Jedním z nich je i osud jedné ukrajinské rodiny. Zatímco třicetiletý Oleg Fedko byl na hlídce, jeho blízcí zahynuli. Minulý čtvrtek mu zemřela žena, dvě děti – šestiletá dcera a šestitýdenní syn – i rodiče, informoval web Daily Mail.

Když se ukrajinská rodina Fedkových dozvěděla o invazi ruské armády, rozhodla se, že svůj domov opustí. Příbuzné měl vyzvednout Oleg Fedko starší, protože jeho syn byl ve službě, napsal Daily Mail.

Zatímco autu před nimi se podařilo uniknout, dalšímu vozu už nikoli. Podle ukrajinských médií ruské jednotky zastřelily rodinu v ukrajinském městě Nova Kachovka, které se nachází na levém břehu Dněpru v Chersonské oblasti.

V telefonu slyšel dětský pláč

Ruská armáda prý neměla slitování. Obětmi se stali šestiletá Sofie, její šestitýdenní bratr Ivan i sedmadvacetiletá matka dětí Irina. Společně s nimi byli ve voze i prarodiče. Zemřeli údajně minulý čtvrtek, v první den konfliktu.

Olegův bratr Denis Fedko uvedl, že v době útoku zrovna telefonoval s matkou. „Mluvil jsem s ní. Pak jsem slyšel, jak matka křičí, že jsou v autě děti a jak to můžou udělat,“ vypověděl. V telefonu slyšel i dětský pláč.

„Uslyšel jsem výstřely, pak bylo ticho a pak zase výstřely. Uvědomil jsem si, že je dorážejí. Malému synovi byl teprve měsíc a půl,“ popsal. Ukrajinský policista Oleg Fedko tak přišel o celou rodinu. Ruská média přitom tvrdí, že vojáci na civilisty nestřílí.

Je však jisté, že ruské jednotky tvrdě útočí na ukrajinská města. Ukrajincům se ale stále daří držet Kyjev ve svých rukou. Pokračuje také ostřelování Charkova, ve druhém největším ukrajinském městě zemřelo za posledních 24 hodin nejméně 21 lidí.  O všem CNN Prima NEWS nepřežitě informuje v on-line zpravodajství.

Tagy:
válka rodina Ukrajina CNN Prima NEWS Daily Mail Kyjev Ozbrojené síly Ruské federace Dněpr Chersonská oblast Nova Kachovka