Útočník pobíhal s nožem po celém nádraží. Svědci popsali drama v Klášterci nad Ohří

Policie v Klášterci nad Ohří

Pokračování případu pobodání muže v Klášterci nad Ohří

Českem otřásl případ pobodání muže v Klášterci nad Ohří na Velikonoční pondělí. Chování útočníka se před napadením podařilo natočit svědkům. Redakci Krimi zpráv se navíc podařilo zjistit, že podezřelý útočník skončil v psychiatrické nemocnici.

Jak ukazují záběry od našich diváků, podezřelý sedmatřicetiletý muž pobíhal po autobusovém nádraží s dlouhým nožem v ruce. Následně s ním měl na záchodech v místní restauraci bodnout do krku a do hlavy jednoho z hostů. „Prý kvůli tomu, že mu umřela maminka, vzal nůž a nervoval se,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden ze svědků.

Útočníka zpacifikovali přivolaní policisté, zraněnému přiletěl na pomoc záchranářský vrtulník. „Po primárním ošetření lékařskou pozemní posádkou byl muž s vážným zraněním předán letecké posádce,“ uvedl mluvčí ústeckých záchranářů Prokop Voleník.

Vrtulník transportoval zraněného muže do ústecké nemocnice, kde okamžitě zamířil na operační sál. „Pacient musel právě kvůli bodnému poranění podstoupit akutní operaci a následně byl přeložen na jednotku intenzivní péče do Kadaně,“ upřesnila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová.

Útočník skončil v psychiatrickém zařízení

Detektivové útočníka podezřívají z pokusu o vraždu, zatím ho ale z ničeho neobvinili. „Podezřelý je aktuálně omezen na osobní svobodě a s ohledem na jeho zdravotní stav z rozhodnutí lékaře hospitalizován v psychiatrickém zdravotnickém zařízení,“ informovala mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Jestliže se prokáže, že je duševně nemocný, policie případ zřejmě odloží. Když ale psychiatři zjistí, že pobyt muže na svobodě by byl nebezpečný, do Klášterce se už nevrátí a soud ho umístí do psychiatrického ústavu. „Nevíme, co se tady odehrálo, ale můj syn byl brutálně zavražděn,“ popsal otec zavražděného Jaroslav Bergmann.

Někdy ale pachatelé svůj duševní stav i předstírají, aby se vyhnuli vězení. Například na Velikonoce před pěti lety ve Varnsdorfu tehdy devatenáctiletý Jiří Nosek ubodal v parku o rok mladšího Dominika. Vrah nejdříve také skončil v psychiatrické léčebně s údajnou schizofrenií. Revizní znalci ale později zjistili, že své onemocnění jen předstíral a soudy ho tak nakonec poslaly na 14 let do vězení s následnou zabezpečovací detencí.

Tagy:
Velikonoce nemocnice útok CNN Prima NEWS pobodání Česko Krajská zdravotní Velikonoční pondělí Klášterec nad Ohří Jana Mrákotová