Insider: Válka na Ukrajině Rusy stresuje. Rozptýlení hledají na sexuálních večírcích

V Rusku se na pozadí vojenské invaze na sousední Ukrajinu daří sexuálním večírkům. Poptávka po nich vzrostla, jelikož se lidé chtějí zbavit stresu a rozptýlit, píše web The Insider s odkazem na organizátory sešlostí. Naopak v oblasti erotických služeb je podle něj situace složitější, sexuální pracovnice nižší a střední cenové kategorie cítí dopady mobilizace.

Stas z Belgorodu má na profilu na síti VKontaktě znaky Z a V, tedy symboly ruské invaze. Podle webu The Insider hledá bisexuálního muže slovanského vzhledu pro sex s ním a ženou. A tvrdí, že blízkost hranic s Ukrajinou a válka, kterou loni rozpoutalo Rusko, neovlivnily jeho sexuální život. Swingers party se v Belgorodu odehrávají pravidelně. Ostřelování, protivzdušná obrana a množství vojáků nejsou pro orgie překážkou, tvrdí další příznivci skupinového sexu z ruských regionů.

„Můžu jednoznačně říct, že letos (v roce 2022) bylo na swingers akcích více lidí,“ tvrdí Ilja Lukičev, jenž takové večírky organizuje. Ty jsou uzavřenými sešlostmi, i skupiny na sociálních sítích jsou striktně moderovány a nepřijímají cizince, píše The Insider. „Máme 70 správců a v komunitě je přísně zakázáno diskutovat o politice, dětech, LGBT+, drogách a ruské pravoslavné církvi,“ uvedl Lukičev. Ceny za účast se podle něj od roku 2019 nezměnily. Jestli stála vstupenka na swingers party pro muže pět tisíc rublů (přibližně 1600 korun), zájemce zaplatí stejnou sumu i nyní, píše The Insider.

Loňský rok se prý vydařil také organizátorům večírků zvaných Kinky Party, byť prý nezačal dobře. „Zpočátku, po 24. únoru, bylo zájemců o účast viditelně méně. V komunitě panoval velmi silný stres (...) Na druhou stranu jsou naše setkání místem, kam se lidé chodí uvolnit. Proto jsme v březnu uspořádali akci nového formátu, bez sexuálních interakcí – Kinky Care. Bylo možné přijít, pomazlit se, navzájem se namasírovat a poslouchat meditativní hudbu,“ popsala organizátorka Taisija Blanche.

Holdují i BDSM

Obvykle se Kinky Party jen málo podobá meditaci a nechybí na ní sexuální interakce, poznamenal The Insider, podle něhož tyto večírky obnášejí předběžný výběr účastníků, povinné tematické kostýmy, show a erotické aktivity jako bičování. Taisija Blanche zároveň webu řekla, že členové jejich komunity se liší od účastníků swingers party nebo večírků BDSM. „Kinky Party je o kultuře aktivního souhlasu, zkoumání vlastní smyslnosti a bezpečí... Lidé, kteří k nám přicházejí, vyznávají stejné hodnoty. Mimochodem, proto jsme po 24. únoru neměli v komunitě konflikty,“ tvrdí žena.

Na Kinky Party se zároveň změnila nálada. „Lidé píší, že už nechtějí odkládat své touhy. Dokonce i ti, kteří dlouho řešili, zda na Kinky Party přijít, si na pozadí toho, co se děje, uvědomili, že teď je ten správný čas,“ tvrdí další organizátorka, Tanja Dmitrijevová. Zhoršila se však situace s dodavateli – ubylo jich. „Jednou se nám zpozdil střih videa, protože střihače mobilizovali,“ popsala Dmitrijevová.

Prostitutky zasáhl pokles poptávky kvůli mobilizaci

Ruské sexuální pracovnice přitom zaznamenávají pokles poptávky. „Nejvíce letošní rok (2022) zasáhl dívky pracující v nižším a středním cenovém segmentu. První velký pokles poptávky přišel v únoru a březnu, druhý na konci září, kdy vyhlásili mobilizaci. Víceméně jistě se cítí jen VIP eskortní ženy a dominy,“ uvedla Irina Maslovová, zakladatelka hnutí Serebrjanaja roza, která se věnuje ochraně práv sexuálních pracovnic. Mluvčí fóra sexuálních pracovníků Marina Avramenková nedávno uvedla, že přísun klientů se snížil dvakrát až třikrát a příjmy klesly o 30 až 50 procent.

Podle další ženy, která poskytuje sexuálním pracovnicím pomoc v oblasti práv, oboru hlavní ránu zasadila mobilizace. „Zřejmě došlo k přehodnocení hodnot a mnozí klienti nyní raději nosí peníze rodině. Někteří se oženili – nedávno nastal boom rychlých sňatků – a také odmítli sexuální služby,“ uvedla žena, u níž The Insider použil změněné jméno Kristina. Zákazníci podle ní také častěji žádají slevu s odkazem, že jdou do války. „Ale holky, pokud vím, takové slevy nedávají,“ dodala.

Vše má důsledky. „Ceny klesají a sexuální pracovnice při honbě za klientem souhlasí s nebezpečnějšími praktikami,“ uvedla Maslovová. „Chudnutí obyvatelstva zároveň vedlo k tomu, že takový výdělek hledají ženy, které se tím dříve nezabývaly,“ upozornila. O sexuální pracovnice se přitom náhle začaly zajímat bezpečnostní složky, píše The Insider. „Důvodem je zřejmě zintenzivnění všeobecného boje za morálku a zdrženlivost,“ domnívá se Maslovová.

Tagy:
válka party Ukrajina sex komunita Rusko Belgorod ruská invaze na Ukrajinu