Meghan má perfektní výmluvu vyhnout se korunovaci Karla III. Ožehavá otázka, míní expert

Korunovace Karla III. se blíží a nejen Britové netrpělivě čekají, jak bude slavnost probíhat. Otázkou také zůstává, zda se akce zúčastní i Harry a Meghan. Ta totiž bude mít podle královského experta „perfektní výmluvu“, aby v květnu na ceremonii nedorazila, píše web Express. Narozeniny syna Archieho totiž shodou okolností připadají na stejný den jako korunovace jeho dědečka.

„Objevují se náznaky, že přijede pouze Harry. Nezapomínejme, že Meghan má perfektní výmluvu, proč se nedostavit,“ sdělil odborník na královskou rodinu Charles Rae, píše britský web Express.

ČTĚTE TAKÉ: Modelka z dětského domova popsala vztahy s otcem. Je důležité odpouštět, říká Kašáková

Malý Archie oslaví 6. května čtvrté narozeniny. „Takže se klidně může stát, že (Meghan) zůstane v pozadí a užije si oslavy se svým synem,“ pokračoval s tím, že vzhledem k napjatým vztahům v rodině by to podle mnohých bylo elegantní řešení.

Harry by neměl chybět

Expert na královskou rodinu označil otázku účasti vévodů ze Sussexu za ožehavou, podle něj ale král svého syna Harryho na korunovaci chce. „Harry by tam měl být,“ dodal expert. Korunovace Karla III. začne v sobotu 6. května, v Británii se při té příležitosti chystá mimo jiné velký koncert na hradě Windsor. Očekává se také, že panovník vyzve Brity, aby se jeden den věnovali dobrovolnictví. Británie naposledy zažila korunovaci před 70 lety.

Podle zdroje blízkého královské rodině každopádně princ Harry s manželkou pozvánku na korunovaci dostanou. Jejich případná účast by znamenala určité organizační změny například v zasedacím pořádku. Kontroverzní pár by na sebe neměl poutat příliš pozornosti.

Tagy: