Pobodání na velšské střední škole. Dospívající dívka zranila tři lidi, zůstává ve vazbě

Při incidentu, který se stal ve středu dopoledne na střední škole Ysgol Dyffryn Aman v hrabství Carmarthenshire ve Walesu, byli zraněni tři lidé – dva učitelé a jeden žák. Podle policie byli při útoku pobodáni. Škola byla až do odpoledních hodin uzavřena a na místě zasahovaly záchranné složky včetně vrtulníku. Policie zatkla jednu osobu, píše deník Wales Online. Incident se měl podle nepotvrzených informací deníku odehrát mezi dvěma dívkami.

Policie podle webu Wales Online potvrdila, že pro podezření z pokusu o vraždu zatkla dospívající dívku, která v současné době zůstává ve vazbě. Zraněny byly tři osoby. Podle prohlášení kriminalistů se jedná o dva učitele a jednoho žáka. Zatím není jasné, jak vážná zranění oběti utrpěly.

ČTĚTE TAKÉ: Senior vzal granáty do autobusu, mířil s nimi na policii v Prostějově. Ukradl je před 57 lety

„Šlo o dvě dívky, obě žačky, a následně zasáhli dva členové personálu. Nevím, jak vážná jsou jejich zranění, ale je to hrozné. Mám to od člověka, který ve škole pracuje,“ řekl deníku Wales Online nejmenovaný zdroj.

Škola byla až do pozdních odpoledních hodin uzavřena. Během probíhajícího vyšetřování nemohl nikdo kromě záchranných složek dovnitř budovy ani ven. Studentům mělo být řečeno, aby zůstali ve třídách a nepoužívali své mobilní telefony.

Před ústavem se mezitím shromáždilo velké množství místních, mnohými z nich byli rodiče dětí, které školu navštěvují. Dveře vzdělávacího ústavu se opět otevřely okolo půl páté místního času. Podle vedení města byly rodiny zraněných osob o události informovány.

Očití svědci podle tamního zpravodajství Newyddion S4C uvedli, že se v areálu Ysgol Dyffryn Aman nacházelo velké množství vozidel záchranné služby, včetně dvou vrtulníků.

K činu se vyjádřil i britský ministerský předseda Rishi Sunak. „Jsem šokován zprávami z Ammanfordu. Chci poděkovat policii a záchranným složkám za jejich reakci. V myšlenkách jsem se všemi, kterých se událost dotkla,“ napsal Sunak na sociální síti X.

Velšská jazyková škola má 1 800 žáků ve věku 11 až 18 let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Padl trest za znásilnění a pokus o vraždu v Plzni. Mladého Ukrajince čeká 19 let vězení

Tagy:
útok škola krimi pobodání Wales Ammanford Ysgol Dyffryn Aman Amman Valley School