Hertl českou reprezentaci nedoplní, zatrhli to v NHL. Národní tým však získal jinou posilu

Útočník Tomáš Hertl se k české hokejové reprezentaci na domácím mistrovství světa navzdory vyřazení jeho Las Vegas v 1. kole play off NHL nepřipojí. Generální manažer národního mužstva Petr Nedvěd před úterním tréninkem v O2 areně oznámil, že zámořský klub hráče neuvolnil.

„Tomáš Hertl se bohužel k mužstvu nepřipojí. Měl zájem přijet, byli jsme domluveni, ale klub nám to neumožnil. Pro nás je to obrovská ztráta, těšili jsme se na něho, ale bohužel... Musíme to respektovat,“ řekl Nedvěd.

ČTĚTE TAKÉ: Play off na MS v hokeji 2024: S kým by se Češi mohli utkat ve čtvrtfinále?

Přiznal, že do určité míry sehrál roli Hertlův nedávný operační zákrok kolena, přestože držitel bronzu z MS 2022 v Tampere odehrál po zotavení šest zápasů základní části a následně i všech sedm duelů série play off proti Dallasu (3:4 na zápasy).

„Tomáš je pro Vegas samozřejmě investicí na dalších šest let. Odehrál sice play off a hrál něco kolem dvaceti minut, měl velkou porci na ledě, ale to koleno není stoprocentní. A já jsem tak nějak tušil, že k tomuhle dojde, že klub se k tomu postaví záporně a nebude chtít, aby hrál na mistrovství světa,“ uvedl Nedvěd.

Jiný útočník David Kämpf naopak prošel výstupní zdravotní prohlídkou i pohovory v Torontu a je na cestě do Česka. K výběru kouče Radima Rulíka by se měl připojit ve čtvrtek. Šampionát začne v Praze a Ostravě v pátek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šlégr neúčast na MS v Praze obrečel. Letos oblékněme dres a pojďme do ulic, vyzval fanoušky

Tagy:
Ostrava hokej Česko Praha Toronto Maple Leafs Radim Rulík Tomáš Hertl David Kämpf Česká hokejová reprezentace