Bez ostatních by Jirka gól nedal. Kluci musí Kanadu srazit, vzkázal otec hokejisty Kulicha

Nebylo to jen díky Jirkovi. Těmito slovy reagoval otec hokejisty Jiřího Kulicha na úspěch české reprezentace na mistrovství světa v hokeji do dvaceti let. Naprostou senzaci vykouzlili hráči v semifinále proti Švédsku, kdy napínavý zápas ukončili až v prodloužení. Byl to právě Kulich, který svou brankou zajistil juniorům postup do finále. Jeho otec Jaroslav ve vysílání CNN Prima NEWS sdělil, jaký si představuje výsledek v zápase o vytoužené zlato proti domácí Kanadě.

„S manželkou jsme byli doma u televize, hrozně moc jsme oslavovali. Ale nebylo to jen díky Jirkovi. Celý tým bojuje a maká jako jeden člověk. Jirka by bez ostatních gól nedal. Jsem hrozně hrdý na celý tým,“ popsal své pocity po sledování semifinále Jaroslav Kulich.

Jeho syn Jiří byl vyhlášen jako nejužitečnější hráč mistrovství světa v hokeji do 18 let, následně zamířil do NHL, konkrétně do týmu Buffalo Sabres. „Nikdy jsme si to nepředstavovali. Původně jsme jako rodina ani nechtěli, aby Jirka hokej hrál. Vybral si ho však sám ve čtyřech letech, jako velký vzor měl svého bratra,“ přiblížil Kulich.

Kanadu musí srazit

A že udělal jeho syn dobře dokazují výsledky z MS v hokeji do 20 let. „Věřil jsem, že to tam někdo foukne a Jirkovi se to podařilo. Úžasná euforie,“ komentoval nadšeně závěr zápasu se Švédskem trenér reprezentace Radim Rulík. A že bylo na co koukat. Soupeř vedl od 22. minuty, kdy Suchánka propálil Jansson, a to až do infarktového závěru. Českých šancí přibývalo, ale brankář Lindbom čaroval. Přišlo to až 39 vteřin před koncem třetí třetiny, kdy obránce David Jíříček vypálil gólové štěstí.

V prodloužení pochytal Suchánek všechny šance soupeřů s trojicí korunek na dresu. Padesát vteřin před koncem prodloužení ujel Jiří Kulich. Chladnokrevně zavěsil a odstartoval obří oslavy na ledě, na střídačce i při průchodu do šaten. Už v noci na pátek se český mančaft postaví domácím Kanaďanům a zabojuje o vytoužené zlato. Jak si junioři podle Jaroslava Kulicha povedou? „Samozřejmě musíme být mistři světa. Kluci musí zamakat a Kanadu srazit,“ dodal nadějně.

Tagy:
Kanada Švédsko medaile vítězství otec hokejista NHL CNN Prima NEWS výhra hokej postup Radim Rulík Buffalo Sabres pocity Jiří Kulich Mistrovství světa v ledním hokeji Jaroslav Kulich