O slovo se hlásí podzim. Během týdne se začne ochlazovat, přibude srážek

Déšť

Na začátku týdne v Česku bude panovat polojasné až jasné počasí. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Zdá se však, že se teploty postupně budou snižovat.

V pondělí bude polojasno až jasno, během dne až oblačno a ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 21 až 25 °C, na horách kolem 19 °C.

I večer by mělo být polojasno až jasno, na severu až oblačno. Ojediněle přijde i déšť nebo přeháňky. K ránu ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, a to zejména v jihozápadní polovině Čech a krajním východě území. Nejnižší teploty budou v rozmezí 15 a 11 °C, na severovýchodě až 8 °C.

Také v úterý bude polojasno až jasno, během dne místy oblačno a ojediněle přeháňky, na jihozápadě hrozí ojediněle i možnost bouřky. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 26 °C.

Oblačnosti i lokálních bouřek by mohlo přibývat od středy, od čtvrtka se pak zvedne intenzita srážek, a navíc se ochladí. Denní teploty se budou pohybovat kolem 20 °C. Podobné počasí nejspíš vydrží do konce týdne.

Tagy: