Z německé dálnice se stalo vrakoviště. Ve 40 autech zemřeli dva lidé, desítky museli ošetřit

Až 40 vozů se postupně střetlo od nedělního odpoledne do pondělního rána na dálnici A3 nedaleko německého Würzburgu. Dosud jsou potvrzeny dvě oběti a téměř 30 zraněných, několik z nich těžce. Na místě zasahovali záchranáři, hasiči s hydraulickými kleštěmi a několik vrtulníků. Dálnice byla v místě nehody téměř celou noc uzavřená, píše deník Bild.

Na německé dálnici A3 mezi Norimberkem a Frankfurtem nad Mohanem se poblíž Würzburgu postupně střetlo odhadem 40 vozů. Nehody stály život dvaapadesátiletou ženu a dvouleté dítě. Zraněných je 27, tři z nich vážně.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt na přechodu v Plzni. Staršího muže srazil autobus MHD, policie vysvětlila vypnutý semafor

První ze série nehod se odehrála v neděli kolem 16:00, kdy došlo ke kolizi 17 vozů. Důvody nejsou zcela jasné, podle svědků se někteří řidiči plně nevěnovali řízení a zezadu nabourali do zpomalujících vozidel před sebou. Kolize si vyžádala dva těžce a devět lehce zraněných.

Krátce poté do kolony brzdících vozů nabouralo ve vysoké rychlosti několik dalších aut, přičemž tři zachvátil požár a o život přišla žena s dítětem, napsal deník Bild. Další tři lidé včetně malého dítěte byli v kritickém stavu převezeni do nemocnice, 11 lidí utrpělo lehčí zranění.

Později večer se ve stejných místech odehrála ještě jedna kolize, která si vyžádala tři lehce zraněné. Podle informací deníku Nový čas zasahovaly u nehod tři vrtulníky.

Dálnice byla znovu zcela zprůjezdněna v pondělí v poledních hodinách.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragédie na D52. Hasiči zasahovali u požáru kamionu, v ohořelé kabině našli mrtvého řidiče

Tagy: