Čtvrtek bude slunečný, teploty dosáhnou až 16 °C. V noci má ale mrznout

Podzimní počasí

Jasno nebo polojasno, místy mlhy a nízká oblačnost. Tak by mělo v Česku počasí vypadat až do neděle. Ve sváteční čtvrtek si tak lidé podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) užijí slunce, teploty dosáhnou až 16 °C. V noci ale výrazně klesnou, podle meteorologů může zejména v západní polovině Čech mrznout.

Ve čtvrtek meteorologové očekávají jasno nebo skoro jasno, zejména ráno a dopoledne se ovšem místy objeví mlhy, ojediněle i nízká oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 12 až 16 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti ale bude jen kolem 9 °C, v tisíci metrech na horách kolem 12 °C. Vát bude slabý, během dne mimo západ Čech mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Na Českomoravské vrchovině a na severu Čech postupně čerstvý vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

I v noci bude jasno nebo skoro jasno, postupně na západě místy, jinde jen ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty klesnou k 6 až 2 °C, zejména v západní polovině Čech může být až -1 °C. Vát bude mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině a na severu Čech čerstvý vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Na hřebenech hor na severu a severovýchodě nárazy kolem 20 m/s (70 km/h). Na západě Čech se očekává slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

pátek ČHMÚ očekává jasno až polojasno, ráno a dopoledne se na západě místy, jinde jen ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty vystoupají k 12 až 16 °C, na západě při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti bude kolem 9 °C. Vát bude čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, zejména na horách na severu a severovýchodě až 25 m/s (90 km/h). Na západě Čech čekejte slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

I víkend bude slunečný

Jasno až polojasno s občasnými mlhami po ránu má být i o víkendu. V sobotu v noci klesnou teploty k 6 až 2 °C, na západě bude opět až k -1 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 12 až 16 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti bude kolem 8 °C.

neděli v noci bude tepleji, dokonce by nemělo mrznout. Podle meteorologů teploty klesnou k 8 až 4 °C, na západě bude místy kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 8 °C.

Tagy: