Počasí v prvním květnovém týdnu: Bude kolem 20 stupňů, přijdou ale i bouřky

První máj je za dveřmi, překvapte svou drahou polovičku kromě polibku i nějakou drobností.

Počasí 2.5.2022 6:47

První květnový týden bude panovat oblačné až polojasné počasí. Ojediněle se objeví i bouřky. Denní teploty by mohly přesahovat 20 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí ráno by mělo být oblačno až polojasno, ojediněle se také objeví přeháňky. „Přes den bude přechodně zataženo, místy očekáváme i přeháňky a ojediněle bouřky,“ avizuje ČHMÚ. Nejvyšší denní teploty experti očekávají kolem 17 až 21 °C.

Také úterý bude oblačné až polojasné, objeví se i přeháňky a výjimečně bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, na jižní Moravě dosáhnou až 23 °C.

Ve středu se mírně ochladí. Na jižní polovině území se přes den objeví i přeháňky či bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty kolem 14 až 18 °C.

I následující dny budou spíše oblačné až polojasné, místy se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 15 až 20 °C. Nejméně zataženo by mělo být v pátek a pak v neděli. V obou případech by měla být obloha vcelku jasná.

Tagy: