Povalili ženu na zem a sebrali jí peníze z kabelky. Policie hledá dvojici z Brna

Pachatelka (vpravo) těsně před tím, než povalila ženu (vlevo) na zem.

Dvojice v Brně oloupila ženu

Dvojice neznámých pachatelů oloupila v Brně na ulici čtyřiapadesátiletou ženu, povalili ji na zem a obrali o peněženku a doklady. Policie po pachatelích loupežného přepadení pátrá, zveřejnila video s podezřelými.

Událost se stala začátkem loňského prosince v brzkých ranních hodinách. Žena se vracela z práce a čekala na Malinovského náměstí na autobus, přičemž si krátila dlouhou chvíli hraním her na mobilním telefonu. Pak se ale rozhodla, že se vydá domů pěšky.

„V tom se k ní připojila neznámá žena a dala se s ní do řeči. Po chvíli dotěrná dáma začala paní vytrhávat kabelku z ruky, ta se snažila své věci ubránit a křičela o pomoc. Pachatelka ji povalila na zem a dále se o kabelku přetahovaly,“ uvedla v úterý na webu policie mluvčí Andrea Cejnková.

U dvojice se poté objevil neznámý muž, který z kabelky vytáhl peněženku a doklady a společně s pachatelkou z místa odešli. Poškozené vznikla škoda bezmála dva tisíce korun. Kriminalistům se podařilo z kamerového systému získat záběry podezřelých. Jakékoliv informace, které by mohly pomoci vyšetřování a vypátrání dvojice, mají lidé sdělit na tísňové lince policie 158.

Tagy: