Ranní mlhy vystřídá slabý déšť. Teploty budou s blížícím se víkendem stále příznivější

Lidé v mlze (ilustrační snímek)

Počasí 26.10.2022 (6:10)

Ve středu bude v Česku panovat jak nízká oblačnost, tak skoro jasno. Postupně se objeví déšť či mrholení. Teploty během dne budou příznivé, vystoupají až k 18 °C, během týdne budou nadále růst.

Ve středu ráno a dopoledne očekávají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na většině území mlhy nebo nízkou oblačnost, později však bude polojasno až skoro jasno. Od jihozápadu se pak bude zatahovat, očekává se ojediněle slabý déšť nebo mrholení.

K večeru by však srážek mělo ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, na východě území vystoupají až k 18 °C. Na horách teploměry naměří kolem 11 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr o síle do 4 m/s.

V noci na čtvrtek bude zpočátku oblačno, postupně se s ránem objeví mlhy či zatažená obloha s nízkou oblačností. Ojediněle se očekává mrholení. Nejnižší teploty klesnou k 11 až 7 °C.

Čeká nás víkend bez deště

Během dne bude zataženo s nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po celý čtvrtek. Jinde však může být jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 19 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti ovšem mohou vystoupat pouze ke 12 °C.

V pátek se v Česku ještě oteplí. Jasnou až polojasnou oblohu doprovodí teploty až 20 °C, při mlze se ale budou pohybovat kolem 12 °C.

A co přinese víkend? Vysoké teploty se udrží i v sobotu – při celodenním slunečném počasí se budou pohybovat kolem 20 °C, jinde kolem 11 až 15 °C. V neděli bude situace naprosto totožná.

Tagy: