Sledujte Hlavní zprávy: Co bude znamenat pozastavení ruské ropy pro Česko?

Koncový bod ropovodu Družba na Slovensku, ani sem ropa neproudí.

Svět obletěla zpráva o přerušení dodávek ropy jižní větví ropovodu Družba. Trubky vedou přes válkou zmítanou Ukrajinu, která musela přívod komodity zastavit. Ropa se kvůli tomu nedostane ani do Česka, Slovenska nebo Maďarska. Co tento stop stav bude znamenat pro Česko? Sledujte Hlavní zprávy.

Přeprava ropy jižní větví ropovodu Družba, který zásobuje Česko, Slovensko a Maďarsko, se zastavila. Ukrajinský státní podnik Ukrtransnafta přestal počátkem srpna čerpat ropu do systému s tím, že Rusko nezaplatilo tranzitní poplatky. Ruský gigant Transněft se ale brání, že se mu peníze poukázané přes ruskou banku vrátily zpět.

Ceny ropy se po zprávě o přerušení tranzitu jižní větví ropovodu Dražba začaly zvyšovat. Cena severomořské ropy Brent si odpoledne připisovala zhruba 1,3 procenta a blížila se k 98 dolarům za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) vykazovala nárůst o 1,4 procenta a dostala se nad 92 dolarů za barel.

V prvním pololetí ČEZ vydělal přes třicet miliard korun. Od drahých energií to ale lidem neuleví. Podnikatel Radovan Krejčíř znovu usiluje o vydání do Česka.

Nejen to je tématem Hlavních zpráv, které startují na CNN Prima NEWS a na Primě v 18:55.

Další úterní program CNN Prima NEWS:

Zprávy z regionů ve 20:20

Aktuální zprávy ze všech regionů České republiky. Události, zajímavé příběhy, témata vašeho kraje.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Povídej ve 21:25

Pravdivé životní příběhy známých osobností bez obalu. To dobré, co je potkalo, ale i to, jaké nepřízni osudu musely čelit a jak se s tím vyrovnaly. Hlubokou zpověď sledujte v pořadu Povídej.

360° ve 22:00

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my také.

Zprávy ve 23:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: