Stoletá babička z Wisconsinu oslavila narozeniny stylově, proháněla se hasičským vozem

Fidalia Breunigová slaví sto let

Američanka oslavila své 100. narozeniny jízdou v hasičském voze.

Fidalia Breunigová přezdívaná Dale, z amerického Wisconsinu je neustále v pohybu. Kdekdo by čekal, že své sté narozeniny oslaví někde v klidu domova, babička plná elánu ale měla jiné plány. Při oslavách jubilea si totiž splnila dávný sen a projela se hasičským vozem.

Přímo u pečovatelského domu Maplewood v Sauk Prairie na oslavenkyni čekalo velké červené hasičské auto. „Fascinuje mě to stejně jako moje děti, které jsou s hasičstvím spjaty,“ řekla pro americkou CNN stoletá jubilantka Breunigová.

Její syn Doug, bývalý šéf hasičů města Sauk, matčin sen pomáhal splnit. A tak Dale spolu se svými čtyřmi dětmi projela městem Sauk, kde žije už 76 let. Při cestě míjeli školu s mávajícími studenty i dům, který stále vlastní a ve kterém do loňského roku žila. „Ani nevíte, jak si svých dětí cením. Udělala bych pro ně cokoliv,“ dojímala se Breunigová.

Nebála se také přiznat svou tvrdohlavost. „Vždycky trvám na svém. Když něco dávají dohromady, musím to zkontrolovat a zjistit, jestli je všechno udělané tak, jak by mělo,“ přiznala.

A jaký má Breunigová recept na dlouhověkost? „Nestagnujte a dobře jezte. Ráda jím, víte. Zrovna teď toho tolik nesním, ale pane jo, kolik jsem toho do sebe dřív nacpala. Buďte aktivní, zaměstnaní. Nezastavujte se,“ radí usměvavá babička.

Tagy: