Další hrůzný útok na americké škole. Mladík zabil dva lidi, zemřel při přestřelce s policií

Zatím blíže neidentifikovaný asi 20letý muž zastřelil dva lidi na střední umělecké škole v americkém St. Louis. Jednalo se o jednu ženu a jednu dívku. Střelec zemřel v přestřelce s policií, píše AP.

Policie podle AP na nouzové volání zareagovala v ranních hodinách (po 16:00 SELČ). Při příjezdu policejních jednotek z oken budovy vyskakovali studenti a varovali, že uvnitř je střelec s „dlouhou pistolí“, uvedl na tiskové konferenci místní komisař Mike Sack.

Než zahynul při přestřelce s policií, stihl muž zabít jednu dospělou ženu a jednu dívku. Sack na konferenci odmítl uvést, zda byla dospělá žena ve škole učitelkou. „Skutečných obětí jsou stovky. Každý, kdo tohle přežil, si s sebou ponese trauma,“ uvedl vyšetřovatel.

Dveře byly zamčené

Ve škole bylo před začátkem střelby asi 380 studentů a dveře byly zamčené. Podle odmítla uvést, jak se střelec do budovy dostal.

Pondělní střelba v St. Louis je jednou z desítek, které se ve Spojených státech letos staly. Tou nejtragičtější byl incident v Uvalde v Texasu letos v květnu, kdy na základní škole střelec zabil 19 dětí a dva dospělé.

Tagy: