Zatažené počasí vydrží až do konce týdne. Víkend přinese vydatné sněžení

Zataženo s přeháňkami

Počasí 26.1.2022 7:11

Zatažené počasí v Česku vydrží minimálně do konce týdne. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Od soboty by navíc měly přijít četné sněhové přeháňky a ojediněle i bouřky.

Ve středu bude zataženo, ojediněle polojasno. Na severu a východě místy občasné sněžení. Nejvyšší denní teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 1 až 5 °C. Naopak nejnižší noční teploty by mohly dosáhnout až −3 °C.

Ve čtvrtek by mělo být oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ráno ojediněle mrholení, odpoledne a večer od severu na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 1 až 5 °C. Nejnižší noční teploty budou kolem 1 až −3 °C.

Zatažené až polojasné počasí by mělo vydržet do pátku, kdy se i částečně oteplí. Od soboty pak meteorologové očekávají četné sněhové přeháňky a ojediněle také bouřky. Teploty by ale měly zůstat na podobných hodnotách jako v předchozích dnech.

Velká oblačnost a četné sněhové přeháňky budou pokračovat minimálně do nedělního rána, poté se částečně vyjasní. Výrazněji sněžit by mělo znovu v pondělí.

Tagy: