Zpověď matky umučeného chlapce z Děčína: Vrah dobře věděl, co dělá. Soud rozhodl správně

Matka zavražděného chlapce

Zpověď matky zabitého chlapce

Pan Prchlík věděl moc dobře, co dělá, uvedla v rozhovoru pro CNN Prima NEWS matka 13letého školáka, kterého v únoru 2022 v Děčíně brutálně umučili tehdy 18letý Miloslav Prchlík se svým o tři roky mladším komplicem. Oba pachatelé si odnesli přísné tresty. Matka oběti kvituje nedávné rozhodnutí soudu případ znovu neotvírat.

„Moc dobře si to Prchlík uvědomoval. Myslím, že soud rozhodl správně,“ popsala žena. Prchlík si před dvěma lety vyslechl verdikt 17 let za mřížemi. Jeho kumpán odešel s polovičním trestem.

ČTĚTE DÁLE: Hrůzný objev v Krčském lese. Mrtvola ležela v potoce, byla v hrozném stavu

Rodině zavražděného školáka přiznaly soudy už v roce 2022 odškodné přes dva miliony korun. Přestože oba vrazi u soudu tvrdili, že peníze zaplatí, doposud pozůstalým neposlali ani korunu. „To bylo asi jenom účelově u soudu, aby se ukázali v dobrém světle,“ uvedla matka oběti.

„Ty peníze by vás stejně netěšily, syna vám to už nikdy nevrátí,“ dodala žena s tím, že by se jednalo o krvavé peníze.

Obhájce Miloslava Prchlíka se v minulých měsících obrátil na Krajský soud v Ústí nad Labem s návrhem na obnovení řízení. Nové světlo do celého případu měl přinést nový znalecký posudek. Soud obnově řízení nevyhověl. Nové posudky nesplňovaly podmínky pro obnovu procesu.

Vražda otřásla i zkušenými kriminalisty. Dvojice trýznitelů se na malého školáka vrhla. Mlátili ho pěstmi, přidali i kameny, a dokonce ho podle rozsudku řezali i nožem. Jejich řádění neslo známky satanismu a zbabělosti.

Bezvládnému školákovi na hýždě vyryli pentagram a na hlavu mu nasadili mikrotenový sáček. Jeho tělo pak vrazi zaházeli listím a z místa utekli. Podle vyjádření soudu školák desítky minut umíral v obrovských bolestech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zloději v Jaroměři vypáčili trezor na benzince, škoda je větší než kořist. Policie po nich pátrá

Tagy: